Hava Durumu

Lazer yaptıranlar dikkat! Bu haberi okumadan geçmeyin

İzmir'de bir güzellik merkezinde yapılan lazer epilasyonun bir müşterinin vücudunda kızarıklıklara neden olduğu gerekçesiyle merkezin sahibi ve çalışanı, 1 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2014 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2014 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Lazer yaptıranlar dikkat! Bu haberi okumadan geçmeyin

İzmir'de bir güzellik merkezinde yapılan lazer epilasyonun bir müşterinin vücudunda kızarıklıklara neden olduğu gerekçesiyle merkezin sahibi ve çalışanı, 1 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı.

İzmir 15. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya "taksirle yaralama" suçundan 1'er yıl hapis cezası istenen güzellik merkezinin sahibi estetik cerrah Dr. Fahri M, merkez çalışanı güzellik uzmanı Gökçe G, avukatları ile davacı Simge Kurt ve avukatı Atilla Ertekin katıldı.

Simge Kurt, toplam 18 kez lazer epilasyon için merkeze gittiğini, son seansta vücudunda kızarıklıklar ve kararma olduğunu, bunun üzerine krem kullanmasını önerdiklerini, bu kremleri kullandığını ancak ertesi gün cildinin su topladığını, aile hekimine gittiğini, hekimin cilt uzmanına gitmesini söylediğini, doktorun kendisine yanlış lazer cihazının kullanılmış olduğunu belirttiğini anlattı.

Epilasyon ücretini peşin ödediğini ancak seansların yarım kaldığını, buna karşın kendisine bir ücret iadesinin yapılmadığını dile getiren Kurt, yapılan yanlış işlemden dolayı hala ilaç tedavisi gördüğünü, maddi ve manevi zararının olduğunu, vücudundaki yanmalardan dolayı hala açı çektiğini, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Sanık Fahri M, üzerine atılı suçlamaları reddederek, yapılan seansların tümünün aynı dozlarda ve aynı cihazla yapıldığını, kasım ayındaki son seansı çalışanı Gökçe Ç'nin yaptığını, seans sonrasında müşterinin vücudunda kızarıklar olduğunu söylediğini, Simge Kurt'u o gün görmediğini ifade etti.

Müştekiyi iki kez çalışanlarının bir kez kendisinin aradığını ancak telefonlara yanıt vermediğini, maddi bir talepte de bulunmadığını, şikayetinin kasıtlı olduğunu düşündüğünü belirten Fahri M, "Biz hastaları lazerli epilasyon sonrası neler yapması gerektiği konusunda uyarıyoruz. Kendisine bu uyarıları da yaptık. Hastalarda uygulamadan sonra yüzeysel kızarıklık olabilir. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Sanık Gökçe G, Simge Kurt'un son 3 seansını kendisinin yaptığını, Dr. Fahri M'nin uygun gördüğü dozlarda ve cihazda çalıştıklarını, son seansta yüzeysel kızarıklıklar olması üzerine kendisine krem önerdiğini, riskli bir durum olmadığını, bu tür kızarıklıkların diğer hastalarda da oluşan kızarıklıklar olduğunu, merkez çalışanlarından biri Sibel Kurt'u aradığında kremi kullandığını ve sorunun olmadığını söylediğini belirterek, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini kaydetti.

Hakim Ayşegül Arslan, taraflardan tüm delillerini bildirmelerini isteyerek duruşmayı erteledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.