Hava Durumu

LC Waikiki'den gökkuşağı kararı!

Giyim devi LC Waikiki LGBTİ sembolü olduğu gerekçesiyle ürünlerinde gökkuşağı sembolü kullanmama kararı aldı. Marka konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2020 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2020 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
LC Waikiki'den gökkuşağı kararı!

Türkiye'nin ünlü giyim mağazası LC Waikiki bundan böyle kreasyonlarında gökkuşağı ve tek boynuzlu at gibi 'LGBTİ sembollerini' kullanmama kararı aldı.

LC Waikiki'nin bu hamlesi sosyal medyada gündem olurken LC Waikiki yönetimi sozcu.com.tr'nin karara ilişkin sorusu üzerine şu an bir açıklamada bulunmayacaklarını bildirdi.

Saat 16:00 itibarıyla Twitter'da en çok konuşulan beş konudan dördü LC Waikiki'nin gökkuşağı motifini kullanmama kararına ilişkin etiketler oldu.

LC Waikiki'nin kararı sosyal medyayı karıştırdı

LC Waikiki'nin LGBT'yi andırdığı gerekçesiyle "bu sembollerin kesinlikle kullanılmaması" ve "mutlaka renk sayısının azaltılması" yönünde karar aldığına ilişkin çıkan haberler sonrası sosyal medyada LCWaikikiBoykot hastaghiyle paylaşımlarda bulunan vatandaşlardan bazıları duruma tepki gösterirken bazıları ise kararı destekledi.

Halktv'de yer alan haberde LC Waikiki yönetiminin çalışanlara, LGBTİ'leri andırdıkları gerekçesiyle "bu sembollerin kesinlikle kullanılmaması" ve "mutlaka renk sayısının azaltılmasını" söylediği iddia edilmişti. İddia sonrası sosyal medyada LCWaikikiBoykot hastaghiyle paylaşımlarda bulunan vatandaşlardan bazıları duruma tepki gösterirken bazıları ise kararı destekledi.

LC Waikiki yönetimi tarafından çalışanlara gönderilen e-postada LGBTİ'leri andırdıkları gerekçesiyle gökkuşağı, tek boynuzlu at gibi figürlerin kullanılmaması gerektiği belirtildi. Haziran-Temmuz aylarında bu tip figürlerin LGBTİ'leri andırdıkları gerekçesiyle "bu sembollerin kesinlikle kullanılmaması" ve "mutlaka renk sayısının azaltılması" istendiği söylendi. Şirket ayrıca kaçınılması gereken "LGBTİ sembolleri listesini" de paylaştı.

İşte sosyal medyada yer alan paylaşımlardan bazıları:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.