Hava Durumu

Lemurların Bursa Zoo Park'taki adacık keyfi

Bursa Zoo Park'ın yeni sakinlerinden olan ve Madagascar filmiyle daha da ünlenen lemurlar için özel bir adacık oluşturuldu. Kapalı ortamdaki kafeslerinde 5 aylık adaptasyon sürecinin ardından özlemini duydukları açık havaya ilk kez çıkarılan sevimli lemurlar, kendileri için özel olarak hazırlanan meyve salatasının keyfini çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2013 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2013 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Lemurların Bursa Zoo Park'taki adacık keyfi

Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği üyesi Bursa Zoo Park'a Hollanda'daki Amersfoort Hayvanat Bahçesi'nden bağışlanan 7 lemur, kafeslerindeki adaptasyon sürecini tamamladı. Özlemini duydukları açık havaya ilk kez çıkarılacak olan 4'ü erkek 7 lemur için özel bir adacık oluşturuldu. Aylarca özlemi içinde oldukları ağaç ve yeşilliklere kavuşmanın heyecanı içinde olan lemurlar, ziyaretçilerin de ilgi odağı oldu. Özellikle çocukların izlenme rekorları kıran Madagascar animasyon filminden aşina olduğu sevimli lemurlar, yeni yerlerinden oldukça memnun kaldı.

LEMURLARIN MEYVE SALATASI KEYFİ

Bakıcılarının üzerlerine titrediği lemurlar için havaların da ısınmasıyla özel bir beslenme programı uygulanmaya başlandı. İri gözleri ve uzun kuyruklarıyla dikkat çeken lemurlar için muz, portakal, mandalina ve salatalıktan oluşan meyve salatası hazırlandı. Sevimli lemurlar, kibar kibar buz gibi meyvelerini yemenin keyfini çıkardı.

"İLK KEZ ADAYA ÇIKARILDI"

Zoo Park Beslenme Uzmanı Sıla Smith, Hollanda'nın Amersfoort Hayvanat Bahçesi'nden gelen 7 lemurun ilk kez kendileri için oluşturulan adaya çıkarıldığını belirterek, "Onlar için son derece yeşil ve doğal bir dış mekan oluşturuldu. Kendi doğal ortamlarında gibi özgürce ve rahat bir şekilde yaşıyorlar. Lemurlar genelde mekanı dik kullanan hayvanlar. Burada da onlara bu imkanı tanıyoruz. Ağaçların tepelerinde çok güzel vakit geçiriyorlar. Ağaca çıkmayı tercih ediyorlar. Beslenme olarak hem meyve hem de sebze ayrıca böcek de yiyorlar. Diyetlerinde yumurta var. Demir içerikli besinleri çok fazla yememeleri gerektiği için yumurtayı haftada bir defa veriyoruz. Et yemiyorlar, kuruyemiş de çok seviyorlar. Bu adada böcek bulma imkanları da oluyor. Ağaçların dallarındaki yaprakları yiyorlar. Sabah akşam onların için hazırlanan özel yemlerini de tabii ki eksik etmiyoruz" dedi.

LEMURLARA İSPANYA'DAN KARDEŞ GELİYOR

Bursa'daki lemurların halka kuyruklu olduğunu ifade eden Smith, "Çok yakın zamanda da İspanya'dan iki tane kırmızı yakalı lemur gelecek. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği'ne üye olduğumuz için bu birliğe bağlı hayvanat bahçelerinden bağış olarak alabiliyoruz hayvanlarımızı. İspanya'dan gelecek olan kırmızı yakalı lemurlarla, bizim buradaki halka kuyruklu lemurlar bir arada yaşayacaklar" diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.