Hava Durumu

Lewis Hamilton, kırmızıda geçti

Formula 1'de kazaların damga vurduğu Toskana Grand Prix'sini şampiyona lideri Lewis Hamilton kazandı. Kâbus sezon geçiren Ferrari, tarihindeki 1000. yarışında iki pilotuyla puan çıkarmayı başardı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2020 19:55
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2020 19:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Lewis Hamilton, kırmızıda geçti

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 9. yarışı Toskana Grand Prix'sinde Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton birinci oldu.

Sezonun 9. mücadelesi, İtalya'nın Toskana bölgesindeki Floransa kentinde bulunan 5,2 kilometrelik Mugello Pisti'nde 59 tur üzerinden yapıldı. Ferrari'nin 1000. yarışı olarak da tarihe geçen ve Mugello pistinin ilk kez F1'e ev sahipliği yaptığı yarış yaşanan kazalar kırmızı bayrakların çıkmasına sebep oldu.

Yarışa "pole" pozisyonunda başlayan Hamilton, bitiş çizgisini ilk sırada geçerek sezonun 6, kariyerinin 90. birinciliğine ulaştı.

Fin sürücü Valtteri Bottas, takım arkadaşı Hamilton'ın 4.8 saniye gerisinde ikinci, Red Bull-Honda'nın Taylandlı pilotu Alexander Albon ise liderin 8 saniye arkasında üçüncü sırayı aldı.

Red Bull-Honda'dan Max Verstappen, Scuderia Alpha Tauri'den Pierre Gasly, Alfa Romeo'dan Antonio Giovinazzi, Williams'tan Nicholas Latifi, Haas'tan Kevin Magnussen, McLaren'dan Carlos Sainz, Racing Point'ten Lance Stroll kaza sonucu, Renault'tan Esteban Ocon ise teknik arıza nedeniyle yarış dışı kaldı ve Toskana Grand Prix'si 12 pilot ile tamamlandı.

KAZALAR DAMGA VURDU

Yarışa üçüncü sırada başlayan ancak startla birlikte gerileyen Red Bull pilotu Max Verstappen, Alpha Tarui'den Pierre Gasly ve Alfa Romeo pilotları Antonio Giovinazzi ve Kimi Raikkonen ile çarpıştı. İlk turda McLaren'den Carlos Sainz Jr da spin atarak Sebastian Vettel ile çarpıştı; Vettel'in ön kanadı kırılınca, Ferrari pilotu pite girmek zorunda kaldı.

Güvenlik aracı 8 tur boyunca pistte kalırken, kırmızı bayrakların çıkmasıyla sonuçlanan bir büyük kaza da güvenlik aracı çıktıktan sonra yaşandı. Pilotlar güvenlik aracı pistten çıktıktan sonra lider Bottas'ın yarışa başlamasını beklerken, Mercedes pilotu takım arkadaşı Hamilton'a karşı avantaj elde edinceye kadar gaz açmadı. Bottas, virajda yarışa başladı; ancak görevlilerin yeşil bayrak sallamasının ardından pilotlar birbirine girdi. Sainz, Giovinazzi, Nicholas Latifi (Williams) ve Kevin Magnussen (Haas)'in karıştığı kazanın ardından kırmızı bayrakla yarış pistin temizlenmesi için durduruldu.

SCHUMACHER'İN REKORUNA 1 GALİBİYET KALDI

Yarışı kazanan Lewis Hamilton, bu sezonki 9 yarışın 6'sında damalı bayrağı ilk sırada gördü. Britanyalı pilot, kariyerinin 90. galibiyetini elde ederken; Michael Schumacher'e ait tüm zamanların rekoruna 1 yarış kaldı. Hamilton, şampiyona genelinde en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını ise 65'e çıkardı.

1000. yarışına çıkan Ferrari takımının pilotlarından Charles Leclerc 8. Sebastian Vettel ise 10. olmayı başardılar ve puan çıkardılar.

Formula 1'de sezonun 10. yarışı Rusya Grand Prix'si, 27 Eylül'de yapılacak. Toskana Grand Prix'sinin ardından oluşan pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:

Pilotlar klasmanı

1. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 190 puan
2. Valtteri Bottas (Finlandiya): 135
3. Max Verstappen (Hollanda): 110
4. Lando Norris (Büyük Britanya): 65
5. Alexander Albon (Tayland): 63

Takımlar klasmanı

1. Mercedes: 325
2. Red Bull-Honda: 173
3. McLaren: 106
4. Racing Point: 92
5. Renault: 83

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.