Hava Durumu

Lezzet ustaları ödüllerini aldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BURFAŞ'ın ana sponsorluğunda Tüm Aşçılar Federasyonu ve Uludağ Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından organize edilen 'Bursa 2. Ulusal Gastronomi Yarışması'nda yılın altın Türk şefleri belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2012 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2012 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Lezzet ustaları ödüllerini aldı
Türk mutfağına servis zenginliği ve çeşitlilik kazandırmayı hedefleyen yarışmada Yılın Altın Türk Şefi İskender Çengel, Yılın Altın Genç Şefi de İrem Çetinkaya oldu. Pratik Ekip birincisi olarak da Egro Team grubu seçildi. 'Bursa 2. Ulusal Gastronomi Yarışması'nın gala yemeği ve ödül töreni Merinos GölPark'ta gerçekleştirildi. BURFAŞ Genel Müdürü Mustafa Çaltılı, Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) Başkanı Yalçın Manav, Uludağ Profesyonel Aşçılar Derneği (UPADER) Başkanı Selahattin Can ve yarışmaya katılan şeflerle ailelerinin katıldığı gecede, dereceye giren aşçılara ödülleri verildi.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) 2 gün süren yarışmaya, 580 kişi katıldı. 'Ustalar' ve 'Öğrenciler' gruplarıyla düzenlenen yarışmaya, 10'ar kişilik takımlarla 3'er grup katıldı. 'Ustalar' ve 'Öğrenciler' gruplarında yer alanlar; 'Ana Yemek', 'Başlangıç' ve 'Tatlı' kategorilerinde yarıştı. Geriye kalan 520 kişi ise 'kuzu', 'tavuk', 'balık', 'makarna', 'sebze oymaca', 'ekmek büfesi' ve 'display' kategorilerinde hünerlerini sergiledi. Uzun değerlendirmeler sonucunda, Yılın Altın Türk Şefi olarak İskender Çengel seçildi. İrem Çetinkaya, Yılın Altın Genç Şefi olurken, Pratik Ekip ödülü de Egro Team Grubu'nun oldu. Yılın Altın Türk Şefi'nde ikinciliği Onur Çetinkaya, üçüncülüğü Burhan Balkan aldı. Yılın Altın Genç Şefi'nde de ikinciliği Savaş Taşar, üçüncülüğü Sercan Buzcu aldı. Pratik Ekip'te ise Star Light Team ikinci, Hane Garden Team de üçüncü oldu. Yarışma sonucunda birincilere altın, ikincilere gümüş, üçüncülere de bronz madalya takdim edildi. Yarışmaya katılan tüm aşçılar da katılım sertifikasının sahibi oldu.

Bursa gastronomi yarışmalarının Türk mutfağının bilinmeyen güzelliklerinin ortaya çıkarılması maksadıyla düzenlendiğini belirten BURFAŞ Genel Müdürü Mustafa Çaltılı, "Osmanlı ve Türk mutfağı olarak bilinmeyen pek çok güzel lezzetlerimizin var olduğunu düşünüyor ve bu değerlerimizin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Bu yarışmaların da mutfağımızın bilinmeyenlerini bilinir kılacağına inanıyorum" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Bursa'ya katkı sağlayacak her projenin arkasında durduğunu ve bu yarışmaya da destek verdiğini kaydeden Çaltılı, gastronomi yarışmalarının gelecek yıllarda da düzenlenmesi için çalışmaların süreceğine işaret ederek, "Bu yıl yarışmamıza 580 kişi katıldı, gelecek yıl 1500 katılımcıya ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.