Hava Durumu

LGS tercihleri ne zaman bitecek? LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanır?

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açılan LGS sonuçları sonrasında, 20 Temmuz itibariyle LGS tercih işlemleri başladı. Yaklaşık 1.5 milyon 8. sınıf öğrencisi, LGS sınav sonucuna göre tercih işlemleri yapacak. Peki, LGS tercihleri ne zaman bitecek? LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? İşte Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili son gelişmeler...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2020 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2020 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
LGS tercihleri ne zaman bitecek? LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanır?

İyi bir lisede eğitim alma hayalleri kuran öğrenciler, LGS tercihlerini yapmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan tercih kılavuzuna göre, 20 Temmuz'da başlayan LGS tercih işlemleri 29 Temmuz'a kadar e okul üzerinden yapılabilecek.

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

LGS tercih kılavuzunun erişime açılmasıyla heyecanlı maratonun da startı verilmiş oldu. Lise tercihi yapacak öğrenciler önce LGS'de ter döktüler. Geçtiğimiz yıl adaylar, 'Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar' ekranından en fazla beş, 'Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar' ekranından en fazla beş, 'Pansiyonlu Okullar' tercih ekranından da en fazla beş olmak üzere toplamda 15 lise tercihinde bulunabildiler. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından e-Okul üzerinden veya herhangi bir ortaokul, imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabildi. Tercihler, mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatıldı.

LGS TERCİH ROBOTU

TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre, öğrenci velisi tarafından 20-29 Temmuz 2020 (17.00'ye kadar) tarihleri arasında yapılacaktır.

LGS SONUCU SORGULAMA EKRANI

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

2019-2020 eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8'inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya geçici eğitim merkezlerinden ya da Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olan öğrenciler, sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda; yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devamdevamsızlık kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir. Yerleştirme yapılacak okullar http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Yerleştirme sonuçları 10 Ağustos 2020 tarihinde ilan edilecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.