Hava Durumu

LGS ve YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM YKS sonuçları ile üniversite sınavına giren adaylara TYT, AYT ve YDT'den elde ettikleri puanları duyuracak. MEB ise LGS 2020 sonuçları ile sınava katılan adayların sıralamalarını açıklayacak. Peki, MEB ve ÖSYM, LGS ve YKS sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2020 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2020 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
LGS ve YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Liselere Geçiş Sınavı ve Yüksek Öğretim Kurumları Sınavları geçtiğimiz günlerde gerçekleşmiş adaylar sonuçlar için geri sayıma başlamıştı. YKS kapsamında TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç oturum şeklinde sınav yapılmıştı.

Sınav günlerinde ise sınırlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmış ve böylelikle sınav öncesinde ve sonrasında oluşabilecek olası yoğunluğun önüne geçilmişti.

LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkezî Sınav sonuçları 16 Temmuz 2020 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.

2020 YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

27 Haziran 2020 tarihinde uygulanan 2020-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 28 Haziran 2020 tarihinde uygulanan 2020-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2020-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) sonuçları aynı günde açıklanacak.

ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre 2020 YKS 28 Temmuz Salı günü açıklanacak. Sonuçlar açıklanmasının ardından ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası AİS üzerinden TC kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile sonuçlara ulaşabilecekler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.