Hava Durumu

Libya'da ordunun yeniden inşaasını Türkiye üstlenecek

Libya Savunma Bakanı Salahaddin en-Nemruş, Türkiye'yle birlikte orduyu yeniden inşa ve geliştirmeye yönelik programları uygulamaya başladıklarını duyurdu. Buna göre, Türkiye ve Libya, silahlı kuvvetleri inşa ve yeniden yapılandırma, hava savunma, donanma, terörle mücadele ve özel kuvvetleri geliştirme programlarında birlikte hareket edecek

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2020 08:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2020 08:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Libya'da ordunun yeniden inşaasını Türkiye üstlenecek

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye'nin, 17 Ağustos'taki Libya temasları sırasında yapılan, ülkede askeri kurumların inşa edilmesine ilişkin destek anlaşması, önceki gün uygulanmaya başlandı. Nemruş, Türkiye'yle birlikte orduyu yeniden inşa ve geliştirmeye yönelik programları uygulamaya başladıklarını duyurdu. Nemruş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Türk tarafıyla birlikte, silahlı kuvvetleri inşa ve yeniden yapılandırma, hava savunması, donanma, terörle mücadele ve özel kuvvetleri geliştirme programlarını uygulamaya başladık. Bu bağlamda ilk eğitim merkezi başkent Trablus'un batısında hazırlandı. Öncelik uluslararası standartlara göre bir ordunun kurulması olacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.