Hava Durumu

"Liglerin başlama kararına müdahil olmadık"

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, TFF'nin liglerin yeniden başlamasına yönelik kararıyla ilgili, "Bilim Kurulu olarak liglerin başlama kararına müdahil olmadık" dedi. En önemli unsurun sporcu sağlığı olduğunu dile getiren Yamanel, "Çok sıkı tedbirler alınması gerekiyor" uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2020 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2020 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Liglerin başlama kararına müdahil olmadık"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, dün yaptığı açıklamada koronavirüs nedeniyle ara verilen liglerin 12, 13, 14 Haziran tarihlerinde yeniden başlayacağını duyurdu. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, bu kararı İHA'ya değerlendirdi.

Bilim Kurulu olarak liglerin başlayıp başlamamasına yönelik herhangi bir görüş bildirmediklerinin altını çizen Prof. Dr. Yamanel, "Biz liglerin başlama kararına müdahil olmadık. Ligler açılsın veya açılmasın diye bir beyanatımız da olmadı. Ama açılacaksa da her halükarda seyircisiz oynanacak veya çok uzak mesafelerde az miktarda seyirci girebilir belki. Futbolcular için de çok sıkı taramaların yapılması lazım" ifadelerini kullandı.

'Çok sıkı tedbirler alınmalı'

En önemli unsurun sporcu sağlığı olduğunu dile getiren Yamanel, "Normalleşmek adına atılmış adımlar bunlar. Ama sporcuların sağlığını en üst düzeyde korumak gerekiyor. Bu nedenle çok sıkı tedbirler alınması gerekiyor" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TFF'nin ligler hakkında kararını duyurmasının ardından "Futbol hassas bir konu. Kararı vermesi gereken Federasyon. Bilim Kurulu olarak öneri veya karar asla veremeyiz. Federasyon, özgür, kendi iradesiyle kararı verdi, bundan sonra sorumluluk federasyonundur" şeklinde konuşmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.