Hava Durumu

Lille'in 3 Türk futbolcusu görmezden gelindi!

Fransa Ligue 1'de Profesyonel Futbolcular Ulusal Birliği, Profesyonel Futbol Ligi Yönetimi ve CANAL + tarafından ortaklaşa belirlenen sezonun en iyi ilk 11'ine Burak Yılmaz alınmadı. Şampiyonluğun mimarlarından olan Burak Yılmaz'ın yanı sıra Lille'in bu sezon attığı 64 golün 38'inde imzası bulunan Türk oyunculardan hiçbiri söz konusu kadroya dahil edilmedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2021 08:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2021 08:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Lille'in 3 Türk futbolcusu görmezden gelindi!

Fransa Ligue 1'de Burak Yılmaz önderliğinde 10 yıl sonra şampiyonluğa ulaşan Lille'de Angers maçı sonrası yaşanan "Sezonun İlk 11'i" şaşkınlığı geceye damga vurdu.

Profesyonel Futbolcular Ulusal Birliği, Profesyonel Futbol Ligi Yönetimi ve CANAL + tarafından ortaklaşa belirlenen sezonun en iyi ilk 11'ine Burak Yılmaz alınmadı. Şampiyonluğun mimarlarından olan deneyimli golcünün söz konusu kadroda kendine yer bulamaması futbolseverlerin tepkisini çekti.

Şampiyonluğu kaybeden Paris Saint Germain'den Neymar, Mbappe, Kimpembe ve Marquinhos olmak üzere 4 futbolcunun yer aldığı ilk 11'de şampiyon Lille'den yalnızca iki futbolcu kadroya dahil olabildi: Mandava ve Andre...

64 GOLÜN 38'İNDE İMZASI OLAN TÜRK OYUNCULAR GÖRMEZDEN GELİNDİ

Öte yandan söz konusu kadroda Burak Yılmaz ile birlikte Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in de yer almaması dikkatlerden kaçmadı. Profesyonel Futbolcular Ulusal Birliği, Profesyonel Futbol Ligi Yönetimi ve yayıncı kuruluş CANAL +, sezonun 11'inde hiçbir Türk oyuncuya yer vermemiş oldu.

Bu sezon Lille formasıyla 28 resmi müsabakaya çıkan Burak Yılmaz, attığı 16 gol ve yaptığı 5 asistle tarihi zaferin başrolleri arasında bulunuyordu. Zeki Çelik ise 29 maçta 3 gol ve 3 asistlik performans sergilemişti. Özellikle Avrupa'da fırtına gibi esen Yusuf Yazıcı ise ligdeki şampiyonluk yarışına 32 maça sığdırdığı 7 gol ve 4 asistle katkı sağlamıştı.

64 GOLÜN 38'İNDE TÜRKLERİN İMZASI VAR

Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik üçlüsü, bu sezon ligde 26 gol ve 12 asiste doğrudan etki etki. Toplamda Lille'in bu sezon attığı 64 golün 38'inde Türk oyuncuların imzası var. Fransız temsilcisine şampiyonluğu getiren skorların yarısından fazlasını üreten oyuncu grubundan hiç kimsenin sezonun ilk 11'ine dahil edilmemesi şaşkın yarattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.