Hava Durumu

Londra'da yangın dehşeti! 24 katlı bina alev alev yandı

Londra'nın batısında bulunan Latimer Road'da 24 katlı bir bina alevler içinde kaldı. Gece saatlerinde başlayan yangın sabaha kadar sürdü. 200 itfaiyecinin müdahale ettiği yangında ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. Bazı görgü tanıkları ise binadan atlayanlar olduğunu iddia etti. Yangının patlayan bir buzdolabından kaynaklandığı düşünülüyor. Londra Belediye Başkanı Sadık Han, 'çok sayıda kişiye' ulaşılamadığını belirtirken, bu kişilerden bazılarının komşularına sığınmış olabileceğini ifade etti. Londra polisi en az 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Binada Türklerin de yaşadığı öğrenildi. Yapılan son açıklamada yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 12'ye ulaştığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2017 06:43
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2017 06:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Londra'da yangın dehşeti! 24 katlı bina alev alev yandı

Londra'nın batısındaki Latimer Road semtinde bulunan 24 katlı binanın ikinci katında yerel saatle 01.15'te yangın çıktı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi ile 200'den fazla itfaiyeci ve 40 itfaiye aracı sevk edildi. İtfaiye ekipleri kısa sürede binanın tümünü saran alevleri kontrol altına almak için yoğun çaba harcadı. Yangın Türkiye saati ile 10 sularında kısmen söndürüldü. Binadan kurtarılan kişiler yangın alarmının ve yangın tüplerinin çalışmadığını öne sürdü. Öte yandan, binada çökme tehlikesinin bulunmadığı ifade edildi.

BUZDOLABININ SEBEP OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Alt katlardan birinde patlayan bir buzdolabı nedeniyle çıktığı sanılan yangının, 100'den fazla daire bulunan binanın dış cephesi plastik malzemeyle kaplı olduğu için hızla yayıldığı ileri sürüldü. Londra itfaiyesi ise yangının nedeninin henüz belli olmadığını açıkladı.

Binada Türklerin de yaşadığı öne sürüldü. Londra Belediye Başkanı Sadık Han, 'çok sayıda kişiye' ulaşılamadığını belirtirken, bu kişilerden bazılarının komşularına sığınmış olabileceğini ifade etti.

50 YARALI VAR

Londralı yetkililer, yaralanan 50 kişi çeşitli hastanelere kaldırıldığını açıkladı.

Londra İtfaiyesi Müdürü Dany Cotton yaptığı açıklamada, "29 yıllık meslek hayatımda böylesine bir yangın görmedim. Bina ikinci katından yukarıya doğru yanıyor. Şu an yangına 40 itfaiye aracı ve 200'ün üzerinde itfaiyeciyle müdahale ediliyor. Üzülerek belirtmeliyim ki yangında hayatını kaybedenler var. Binanın büyüklüğü ve yapısı nedeniyle can kaybı sayısı henüz kesin değil. Yangının sebebi ise halen belli değil." dedi.

BİNANIN ÇÖKME TEHLİKESİ VAR

Görgü tanıkları saatlerdir devam eden yangında, bazı insanlar yanan binadan aşağı atladıklarını iddia etti. Bir diğer iddiaya göre ise binada mahsur kalanlar çarşafları bağlayıp aşağıya inmeye çalıştı.

Sky News'a konuşan Kensington ve Chelsea Kent Konseyi Başkanı Nick Paget-Brown, "Yangın başladığında içeride kaç kişi olduğunu bilemiyoruz; ancak, yüzlercesi de olabilirdi" dedi ve bina içinde kalan olup olmadığına ilişkin bir bilgi olmadığını vurguladı.

ÜST KATLARDA MAHSUR KALANLAR OLDU

Londra Emniyet Teşkilatı bina ve çevresinde tahliye işlemlerinin yapıldığını söylerken BBC'den Andy Moore binanın çökmesinden endişe duyulduğunu belirtti.

Televizyon sunucusu George Clarke, binadan 100 metre uzakta olmasına rağmen üzerinin külle kaplandığını aktarırken üst katta kalan bazı kişilerin el fenerleriyle yardım istediğini ve dışarı çıkamadıklarını söyledi.

BİNADA TÜRKLER DE İKAMET EDİYOR

Yangının yaşandığı semtin Türk sakinlerinden Deniz Candaş AA muhabirine yaptığı açıklamada binada bulunan 120 daireden bazılarında Türk asıllı vatandaşların da yaşadığını belirterek, "Bir aileyi şahsen tanıyoruz. Kendilerinden haber alamadık. Sabaha karşı 03.00 - 04.00 civarında hala haber yoktu. Akrabalarıyla görüştük." dedi.

Belediyeye ait bir sosyal konut olan 24 katlı Grenfell Tower'da çıkan yangın hızla bütün binayı sarmıştı. 40 itfaiye aracı ile 200'den fazla itfaiye erinin müdahale ettiği yangın saatler sonra güçlükle kontrol altına alınmıştı.

Televizyon sunucusu George Clarke, binadan 100 metre uzakta olmasına rağmen üzerinin külle kaplandığını aktarırken üst katta kalan bazı kişilerin el fenerleriyle yardım istediğini ve dışarı çıkamadıklarını söyledi.

Londra polisinden yapılan açıklamada, başkentin batısındaki Latimer Road semtinde bulunan binada yerel saatle 01.00'de (TSİ 03.00) çıkan yangında yaşanan can kaybının 12'ye yükseldiği belirtildi.

"Ne yazık ki bu rakamın artacağını düşünüyoruz." ifadesine yer verilen polis açıklamasında ayrıca, yangından kurtulanların güvende olduklarını yetkililere bildirmesini istendi.

Londra Ambulans Hizmetleri de 18'i ağır olmak üzere birçoğu dumandan etkilenen 78 yaralının tedavisine başkent genelindeki 6 hastanede devam edildiğini bildirdi.

Londra İtfaiyesi de binadan kendi çabalarıyla çıkanlar haricinde 65 kişinin itfaiye ekiplerince binadan çıkarıldığını aktardı.

İtfaiye ekiplerinin gece boyunca olay yerinde bulunacağını bildiren yetkililer, binanın büyük bir kısmındaki aramaların tamamlandığını kaydetti.

Yetkililer, yangının ardından kaç kişiden haber alınamadığına ilişkin herhangi bir bilgi aktarımında bulunmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.