Hava Durumu

LÖSEV Başkanı'ndan ezber bozan koronavirüs açıklaması!

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın "Evde oturmak tatile gitmekten sağlıklıdır" görüşlerine Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Başkanı Uz. Dr. Üstün Ezer'den itiraz geldi. Ezer, "Coronanın toplumsal felaket etkileri esas şimdi başlıyor" diyerek "Yürümeyi unutan yaşlılar, sokak fobisi oluşan çocuklara tatil iyi gelir" uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2020 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2020 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
LÖSEV Başkanı'ndan ezber bozan koronavirüs açıklaması!

Twitter üzerinden açıklama yapan LÖSEV Başkanı Dr. Üstün Ezer, tatil fikrine, sadece virüs bulaşımı açısından bakmanın yanlış olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın "Evde oturmak tatile gitmekten sağlıklıdır" görüşlerine katılmadığını belirten Ezer, "Çok yönlü bilim insanı olarak buna katılamayacağım. Olaya yalnızca virüs bulaşımı açısından bakmak yanlıştır. Özellikle çocuklar ve 65 yaş üstünün tatile çok ihtiyacı var. Elbette herkes farklı düşünebilir, ama ben olaya bilimsel açıdan bakıyorum" dedi.

"CORONANIN TOPLUMSAL FELAKET ETKİLERİ BAŞLIYOR"

Toplumu ciddi bir tehlikenin beklediğini dile getiren Ezer şunları kaydetti

* Corona virüsünün toplumsal felaket etkileri esas şimdi başlıyor.

* Yürümeyi unutan yaşlılar, sokak fobisi oluşan çocuklar, araba sürerken yoldan çıkan, kas ve eklem zafiyeti kronikleşelen, koroner damarları yüzde 90'lara varan oranda tıkanan, diyabetleri derinleşen, kalp ve akciğer yetmezliği ciddi safhalara gelen, yürüyüş, spor yapmayan, evde sağlıksız gıdalarla beslenerek obez olan, psikolojileri bozulan, depresyona giren, evde betona kök salmaya başaranlara tatil iyi gelir.

"TEMİZ HAVA VE GÜNEŞE ENGEL OLUNMAMALI"

Bayram süresince uygulanan seyahat engelini de yanlış bulan Ezer, "Deniz kenarında yerel ve kalıcı yaşayanlara denize girme yasağı uygulanması bence son derece yanlış oldu. O temiz hava ve güneşte, tedbir altında denizde yüzerek immunoterapi almak isteyenlere engel olunmamalıydı. Tatil köylerini kastetmiyorum" dedi.

"KORUYUCU TEDBİRLERİ ALINMALI"

Bilimsel tespit ve önerilere yanlış tezlerle yaklaşıldığını öne süren Ezer, "Bilimsel tespit ve önerilere 'bizim millet sokağa toplu halde çıkarsa corona yayılır. İkinci dalga gelir' gibi bir tezle yaklaşmak yanlıştır. Trafikte bir sürü acemi,dengesiz sürücü var. O zaman hiç trafiğe çıkmayalım. Tatilin de,sokağa çıkmanın da koruyucu tedbirleri alınmalıdır" şeklinde konuştu.

ÜSTÜN EZER KİMDİR ?

1981′ yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Üstün Ezer, eğitimini ilerleterek çocuk kan hastalıkları konusunda uzmanlaştı. Gazi Tıp Fakültesinde pediatrik hematolog unvanını alan Ezer 1998 yılında beraberindeki bir grupla LÖSEV'in kuruluşu gerçekleşti.

2007'de Türk Anneler Derneği tarafından "yılın babası" seçildi. 2009'da kurban ihalelerinde yolsuzluk iddiaları nedeniyle farklı dernek ve vakıf yöneticileriyle beraber gözaltına alınan isimlerden biriydi.

Kısa bir süre sonra da serbest kaldı. 2017'de Çocukların Dünyası Vakfı tarafından verilen Çocuk Hakları Ödülü'ne layık görülen Doktor Ezer, 2018'de Türkiye Yardım Sevenler Derneği'nin kuruluşunun 90. yılında verilen 'Gönül Ödülleri'nde ödül alan 11 kişi arasında yer aldı.

Uz. Dr. Üstün Ezer, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Kurucu başkanı olarak görevini sürdürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.