Hava Durumu

Lütfü Türkkan'ın kaçak çiftliğinin yıkımını kaydeden muhabir darbedildi

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın Kocaeli'nin Dilovası ilçesindeki kaçak çiftliğinde yıkım çalışmalarını takip eden İhlas Haber Ajansı muhabiri Mustafa Uslu, Türkkan'ın şoförünün de aralarında olduğu 4 çalışan tarafından korkunç şekilde darbedildi. Yüzü kanlar içerisinde kalan Uslu apar topar hastaneye kaldırılırken, saldırganların jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındığı belirtildi. Saldırının ardından açıklama yapan Türkkan, olayı kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2021 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2021 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Lütfü Türkkan'ın kaçak çiftliğinin yıkımını kaydeden muhabir darbedildi

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Dilovası Köseler Mahallesi'nde bulunan çiftliğindeki kaçak yapılar için tahliye işlemi dün başlatıldı.

YIKIM ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

15 kaçak yapı ve bir kısmının TOKİ arazisine kurulduğu tespit edilen çiftliğin, tahliye kararının kesinleşmesinin ardından sabah saatlerinde bölgeye gelen Dilovası Belediyesi ekipleri, çiftliğin tahliye edilmesi için verilen sürenin sonuna geldiğini çiftlik yetkililerine bildirdi. Daha sonra çiftlikte yapılan incelemelerin ardından tahliye işlemi başlatıldı. Bugün sabah saatlerinde ise çiftlikte yıkım çalışmaları başladı.

İHA MUHBİRİ AĞIR ŞEKİLDE DARBEDİLDİ

Devam eden yıkım çalışmalarını takip eden İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Mustafa Uslu, Lütfü Türkkan'ın şoförünün de aralarında olduğu öğrenilen 4 kişinin saldırısına uğradı. Şahıslar tarafından ağır şekilde darp edilen ve kanlar içinde kalan Uslu, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Saldırgan şahıslar, Uslu'nun kamerası ve ekipmanlarını da kırdı. Saldırgan şahıslar olay yerinde jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

LÜTFÜ TÜRKKAN: BU ÇİRKİN OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Türkkan, twitter hesabından saldırıya uğrayan muhabire "Mustafa Uslu kardeşimize geçmiş olsun diyor, yanında olacağımı ilan ediyorum" sözleriyle geçmiş olsun dedş. Devamında "Dilovası'ndaki ahırların yıkımı esnasında, görevini yapan İHA Muhabiri Mustafa Uslu'yu yapılan saldırıyı büyük üzüntüyle öğrendim. Basın özgürlüğünün ve emekçilerinin her daim yanında olmuş bir siyasetçi olarak, bu çirkin olayın takipçisi olacağım." sözleriyle olayın takipçisi olacağını ifade etti.

İHA MUHABİRİNE SALDIRIYA TGK'DAN KINAMA

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Mustafa Uslu'ya yapılan saldırıyı kınadı.

TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı imzasıyla yayınlanan açıklamada, Kocaeli Dilovası ilçesindeki bir çiftlikte yıkım çalışmalarını takip eden İHA muhabiri Mustafa Uslu'ya yapılan saldırı kınanarak şu görüşlere yer verildi:
"Meslektaşlarımıza yönelik çirkin saldırılara bir yenisinin eklendiğini üzülerek haber aldık. Edindiğimiz ilk bilgiye göre; Kocaeli Dilovası ilçesindeki bir çiftlikte yıkım çalışmalarını takip eden İhlas Haber Ajansı muhabiri Mustafa Uslu, çiftlik çalışanı olduğu ileri sürülen dört kişinin saldırısına uğramıştır. Saldırıda yaralanan meslektaşımız Mustafa Uslu hastaneye kaldırılırken, kamerası ve ekipmanları da saldırganlarca kırılmıştır. Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakârca görev yapan meslektaşımıza 'geçmiş olsun' diyor, saldırganların hak ettikleri şekilde cezalandırılmalarını bekliyoruz. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak konunun takipçisi olacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.