Hava Durumu

LYS'de ilk oturum tamamlandı

Üniversiteye girişte ikinci aşama olarak uygulanan LYS’lerin ilk oturumu olan LYS-4 (Sosyal Bilimler) tamamlandı. Saat 10.00’da başlayan sınav 12.15’te sona erdi. Yarın ise LYS-1 (Matematik) ve LYS – 5 (Yabancı Dil) var.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2015 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2015 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
LYS'de ilk oturum tamamlandı
Adaylar 135 dakika süren sınavda tarih, coğrafya-2, felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi soruları çözdü. Sınava 473 bin 440 üniversite adayı katıldı. 

14 Haziran Pazar günü ise en yüksek katılımlı LYS oturumlarından olan LYS-1’e (Matematik) 779 bin 280 üniversite adayı katılacak. Saat 10.00’da başlayacak sınav 135 dakika sürecek ve 12.15’te sona erecek. LYS-1’te matematik ve geometri testi yer alacak. Adaylar matematikten 50 soruyu 75 dakikada, geometriden ise 30 soruyu 60 dakikada cevaplayacak.

LYS-5 (Yabancı Dil) ise 14 Haziran Pazar günü öğleden sonra yapılacak. Sınav, saat 14.30.’da başlayacak ve 120 dakika sürecek. Adaylara 80 soru sorulacak. Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere üç dilde yapılacak sınava 92 bin 370 aday katılacak.

Güvenlik önlemleri devam ediyor

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacak. Bu nedenle adayların sınav binalarına, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlarla kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalarla her türlü elektronik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi gibi araçlarla, plastik ve güneş gözlüğü dahil cam eşyayla kredi kartı, ulaşım kartı gibi kartlarla, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi gibi her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla gelmesi yasak olacak. Adayların yanlarında kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kağıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete gibi yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçları da getirmemesi gerekiyor.

Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle aranacak. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında veya sınavdan sonra yasak olan araç gereç ve eşyaları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacak.

LYS-4 bitmek üzere

Sabah saat 10.00’da başlayan LYS-4 (Sosyal Bilimler) 12.15’te sona erecek.

Adaylar toplam 135 dakika sürecek sınavda ter dökerken aileleri de sınav merkezlerinin önünde bekliyor.

Saat 10.00: İlk LYS oturumu başladı

İki hafta sonu sürecek ve beş oturumda tamamlanacak LYS’lerin ilk oturumu olan LYS-4 (Sosyal Bilimler) başladı. Adaylar sınava odaklanmaya çalışırken, aileleri de sınav merkezlerinin önünde bekliyor.

Üniversite adayları LYS-4’te tarih, coğrafya, felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi soruları çözecek. Saat 10.00’da başlayan sınav 135 dakika sürecek ve 12.15’te sona erecek.

Saat 09.30: LYS adayları güvenlik kontrolünden geçiyor

Sabah saatlerinden itibaren sınav merkezlerinin önüne gelen üniversite adayları güvenlik kontrolünden geçirilerek salonlara alınıyor. Sınav sırasında veya sonrasında yanında kurallara aykırı araç gereç bulundurduğu tespit edilen adayların sınavı iptal edilecek.

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmıyor.  Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle aranıyor. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında veya sınavdan sonra yasak olan araç gereç ve eşyaları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacak. Sınav salonları, ÖSYM tarafından kurulacak güvenlik kameraları ile izlenebilecek. 

Saat 09.00: Öğrenciler okul kapılarında

Üniversiteye girişte ikinci aşama olarak uygulanan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) maratonu başlıyor. İlk oturum saat 10.00’da LYS-4 (Sosyal Bilimler) ile başlayacak. Adaylar sabah erken saatlerden itibaren sınav merkezlerinin önüne gelmeye başladı.

LYS-4 saat 10.00’da başlayacak ve 135 dakika sürecek. 473 bin 440 adayın yarışacağı sınavda tarih, coğrafya-2, felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testleri yer alacak. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.