Hava Durumu

LYS selfie'si

Lisans Yerleştirme Sınavları'nın son oturumu edebiyat-coğrafya sınavı (LYS-3) sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2015 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2015 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
LYS selfie'si
Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da tek oturumda yapılan sınavın sona ermesiyle bu yıl düzenlenen tüm LYS'ler tamamlandı.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi'nde sınava giren öğrenciler, aileleriyle sabah saatlerinden itibaren okul önünde bekledi. Ana kapı girişinde kontrolden geçirilerek bahçeye alınan öğrenciler, sınava girecekleri fakültelerin önünde kuyruk oluşturdu.

Emniyet görevlileri, hukuk fakültesinde sınava girecek öğrencilerle sınav görevlilerinin üst aramalarını elle ve detektörle yaptı. İçeriye alınan öğrenciler daha sonra sınava girecekleri salonlarda sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturdu. Kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı adaylara sınavda uyulacak kuralları hatırlattı. Soru kitapçıkları, kalem ve silgi dağıtılmasından sonra adayların cevap kağıtlarındaki gerekli yerleri doldurmasının ardından sınav başladı.



İstanbul Üniversitesi kapısı önünde sınava giren çocuklarını bekleyen bazı veliler Kur'an-ı Kerim okuyup dua ederken, bazıları da kitap ve gazete okudu.

HEM SINAV HEM BABALAR GÜNÜ HEYECANI

Sınava giren öğrenciler, sınav heyecanının yanı sıra Babalar Günü heyecanını da yaşadı.

Veli Gürkan Vural, LYS'lerin son oturumu olan LYS-3'ün tamamlanmasıyla hem çocukları hem de kendileri için büyük bir stresin bittiğini söyledi.

Öğrencilerin ciddi bir stres yaşadığını ifade eden Vural, "Bugün lisenin son günü artık, diplomayı daha önce aldılar ama esas bugün bitiyor lise. Babalar Günü hediyesi olarak, içeriden gelen gülen bir yüz bekliyoruz. Onların mutluluğu, arzu ettikleri ve isteklerinin olması bizler için en büyük hediye. Haklarında hayırlısı neyse o olsun" diye konuştu.

Veli Savaş Oral ise "Kızım ve oğlumla çok gurur duyuyorum. Derslerinde başarılar diliyorum her zaman. Benim için en büyük hediye sınav sonucu olacak" dedi. 

Kızının sınavdan çıkmasını bekleyen Erkan Saral da tüm babaların Babalar Günü'nü kutladığını kaydederek, "Benim için en büyük hediye, kızımın güzel bir sonuç alması olacak inşallah" ifadelerini kullandı. 

Sınavdan çıkan Sedef Oral, LYS'nin güzel geçtiğini belirterek, edebiyat testinin kolay olduğunu, coğrafyada ise biraz zorlandığını söyledi. 

Sayısal öğrencisi Elenay Saral ise sınavın kolay geçtiğini dile getirerek, edebiyat testi için fazla süre verildiğini kaydetti.

Edebiyat-coğrafya sınavı (LYS-3) tek oturumda uygulandı ve 120 dakika sürdü. LYS-3'te Türk Dili ve Edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testi yer aldı. Türk Dili ve Edebiyatı testinde 56 soru bulundu ve 85 dakika cevaplama süresi verildi. Coğrafya-1 testinde ise 24 soru için 35 dakika süre tanındı.

ADAYLAR SINAV SONUÇLARINI BU ADRESTEN ÖĞRENECEK

Adaylar sınav sonuçlarını, kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin ''http://sonuc.osym.gov.tr'' adresinden öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.