Hava Durumu

macOS güncelleme yükleme süreleri değişiyor

Apple, kısa bir süre önce WWDC 2020'de macOS Big Sur güncellemesini tanıttı. Yeni macOS Big Sur özellikleri ve tasarım değişiklikleri dikkat çekerken, arka planda farklı değişiklikler de yapılmış gibi görünüyor. macOS güncelleme yükleme süreleri ile ilgili Apple'dan bir açıklama yapıldı. Buna göre kullanıcılar, güncelleme konusunda çok daha az zaman harcıyor olacak.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2020 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2020 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
macOS güncelleme yükleme süreleri değişiyor

macOS güncelleme yükleme süreleri kısalıyor

Öncelikle belirtmek gerekirse mevcut durumda güncelleme süreleri, 1 saate kadar uzayabiliyor. Bu süre farklılıkları, güncellemenin boyutuna ve Mac modelinin durumuna göre farklılık gösteriyor. Apple'ın web sayfasında yer verdiği bir bilgiye göre ise bu süreler, oldukça kısa bir hale gelecek.

macOS Big Sur ile birlikte güncelleme sürelerinin önemli ölçüde hızlanacağı ifade ediliyor. Bu süreçte arka planda yapılan yükleme işlemlerinin önemli bir katkı sunacağı ifade ediliyor. Şu an için ne hangi oranda bir artış olacağı ise net olarak belirtilmiş değil.

macOS güncelleme yükleme sürelerindeki artış ile ilgili olarak ilk macOS Big Sur beta denemelerinde gelen bilgilere göre, uygulama açılış sürelerinde de önemli bir hızlanma söz konusu oluyor. Anlaşıldığı kadarı ile Apple, yeni macOS sürümünde dosya yönetimi konusunda da ciddi çalışmalar gerçekleştirmiş. Bunun etkileri de hem uygulamalarda hem de güncelleme yüklemelerinde net olarak kendini gösteriyor olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.