Hava Durumu

Macron kadın rakiplerle çevrildi

Fransa'da sağcı Cumhuriyetçi Parti'den olan İle-de-France Bölge Başkanı Valerie Pecresse, Nisan 2022'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday gösterildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2021 08:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2021 08:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Macron kadın rakiplerle çevrildi

Böylece Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un karşısındaki en güçlü üç rakibin tamamı da kadınlardan oluşurken, Pecresse, aynı zamanda Cumhuriyetçi Parti'nin ilk kadın cumhurbaşkanı adayı olarak tarihe geçti.

Macron'un diğer güçlü kadın rakipleriyse, Sosyalist Parti'nin adayı Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ve aşırı sağcı Ulusal Cephe partisinin lideri Marine Le Pen. Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketi (LREM) Partisi'nden olan Macron'un ise seçim afişlerini bastırmasına rağmen cumhurbaşkanlığı adaylığını resmi olarak Ocak'ta duyurması bekleniyor. Öte yandan, "Politico"nun anketine göre, Pecresse'in seçimin ilk turunda yüzde 10-11 oranında oy alması bekleniyor. Ancak Macron'un yakın çevresi, Pecresse'in "gerçek bir tehlike" olduğu uyarısında bulunuyor. Söz konusu ankette, iki turdan oluşan seçimlerin ilk turunda Macron'un yüzde 24-25, Le Pen'in yüzde 19-20, ırkçı söylemleriyle bilinen gazeteci aday Eric Zemmour'un yüzde 13-14, Hidalgo'nunsa yüzde 5-6 civarında oy alacağı öngörüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.