Hava Durumu

Macron: NATO'nun Rusya ile ilişkileri netleştirmesi gerekiyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, NATO'nun stratejisini ve Rusya'ya yönelik politikasını netleştirmesi gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2021 21:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2021 21:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Macron: NATO'nun Rusya ile ilişkileri netleştirmesi gerekiyor

Brüksel'de önümüzdeki pazartesi yapılması planlanan NATO zirvesi öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Macron, ittifakın stratejisini ve Rusya'ya yönelik politikasını netleştirmesi gerektiğini ifade etti.

Fransız lider, "İttifakın nereye doğru ilerlediğini stratejik olarak netleştirmemiz gerekiyor. Her şeyden önce de Rusya ile nasıl bir ilişkimizin olmasını istiyoruz?" diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Joe Biden'in Cenevre'de yapılması planlanan görüşmenin hazırlıklarını memnuniyetle karşıladığını söyleyen Macron, kendisinin de her zaman Moskova ile diyalogdan yana olduğunu vurguladı.

NATO'nun Rusya'daki ilişkilerde olan gerilimi düşürmesi gerektiğine dikkat çeken Macron, bununla birlikte Moskova ile ilişkilerin çerçevesinin müsamahasız ve katı olması gerektiğinin altını çizdi.

NATO Liderler Zirvesi önümüzdeki pazartesi günü Brüksel'de yapılacak. Bu kritik toplantının ardından ise çarşamba günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Joe Biden Cenevre'de bir araya gelecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.