Hava Durumu

Macron'un 'Barış Pınarı' öfkesi dinmiyor!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'yle ilgili olarak bir açıklama yaptı. Barış Pınarı Harekatı'na tepki gösteren Macron, "Türkiye hem Suriye'de oldu bittiyle operasyon düzenleyip, hem de NATO müttefiklerinden dayanışma beklememeli" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2019 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2019 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Macron'un 'Barış Pınarı' öfkesi dinmiyor!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Barış Pınarı Harekatı öfkesi dinmiyor. Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridorunu engellemek maksadıyla başlattığı operasyondan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Macron, bir küstah açıklama daha yaptı. Macron, "Türkiye hem Suriye'de oldu bittiyle operasyon düzenleyip, hem de NATO müttefiklerinden dayanışma beklememeli" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 'NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti' açıklamalarının ardından bugün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü. Stoltenberg'ün daha önce 'açıklamasını isteyeceğim' diye aktardığı görüşmede NATO hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

"TÜRKİYE DAYANIŞMA BEKLEYEMEZ"

Macron, 'NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti' sözlerinin ardından NATO'ya ilişkin değerlendirmelerine devam etti. Türkiye'nin Suriye'de gerçekleştirdiği operasyona NATO ülkelerinden gelen tepkilere değinen Macron "Türkiye hem Suriye operasyonunu oldu bittiye getirip hem de NATO müttefiklerinden dayanışma bekleyemez" dedi.

Macron ve Stoltenberg arasındaki görüşmenin 3-4 Aralık'ta Londra'da gerçekleşecek NATO Zirvesi öncesi durum değerlendirme olduğu belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.