Hava Durumu

Maduro, Trump'ın restine rest çekti!

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Venezuela'ya askeri müdahale seçenekler arasında" açıklamasına yanıt veren Devlet Başkanı Maduro, "Ülkeyi korumaya hazırız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2019 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2019 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Maduro, Trump'ın restine rest çekti!

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD'nin rejim değişikliği arzularına teslim olarak ülkesine ihanet etmeyeceğini ve tarihin onu 'vatan haini' olarak hatırlamasına izin vermeyeceğini söyledi. ABD Başkanı Donald Trump'ın"Venezuela'ya askeri müdahale seçenekler arasında" çıkışına yanıt veren Maduro, ülkeyi ABD işgalinden korumaya hazır olduklarını vurguladı.

'VATAN HAİNİ OLMAYACAĞIM'

Russia Today (RT) İspanyolcaya konuşan Venezuel lideri Nicolas Maduro, "Tarihin beni nasıl yazacağı umrumda değil. Vatan haini, güçsüz bir adam, halkına verdiği sözlere sırtını dönen biri gibi olmayacağım" dedi.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro

TRUMP'A YANIT

Muhalif lider Juan Guaido'yu 'geçici devlet başkanı' olarak tanıyan ABD, AB üyeleri ve diğer ülkelere bir kez daha seslenen Maduro, 'tüm dünyaya ABD Başkanı Donald Trump'ın çılgınlıklarını kınama ve durdurma çağrısı yapmak için' tüm iletişim kanallarını kullandığının altını çizdi.

'ABD İŞGALİNE KARŞI HAZIRIZ'

Venezuela halkının ülkeyi ABD işgalinden korumaya hazır olduğunu vurgulayan Maduro, "Böyle bir çatışmanın yaşanmaması için Tanrı'ya dua ediyorum" dedi.

TRUMP NE DEMİŞTİ?

ABD Başkanı Donald Trump, basın mensuplarına 2 Şubat'ta Venezuela hakkında açıklamalarda bulundu. Trump, Venezuela'ya askeri müdahalenin seçenekler arasında olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.