Hava Durumu

Mafya dehşeti! Sinemasal kurucusuna kurşun yağdırdılar

Sinemasal kurucusu Enes Kaya, Fatih Balat'ta silahlı saldırıya uğradı. Kaya'dan haraç istediği öne sürülen saldırganların eşinin iş yerine de saldırdığı ortaya çıktı. Kaya, "30 Temmuz tarihinde ben buraya gelirken sokakta beni gizlice takip edip eğilerek ayağımız silahla ateş etti. Ben panikle dükkanın içine sığınmaya çalışırken ardından üçe de ateş etti. O mermiler bana isabet etmedi ve burada oynayan çocuklar vardı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2021 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2021 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mafya dehşeti! Sinemasal kurucusuna kurşun yağdırdılar

Fatih Balat'ta sinema etkinlikleri düzenleyen Sinemasal Kültür Sanat Derneği Başkanı Enes Kaya, 30 Temmuz'da silahlı saldırıya uğradı.

Kaya, yolda yürüdüğü sırada kimliği belirsiz bir kişinin kurşunlarını hedefi oldu. Esen Kaya saldırıda bacağından yaralanırken, olayı gerçekleştiren kişi ise kaçtı. Saldırganın Kaya'dan haraç isteyen şebekenin üyesi olduğu öne sürüldü.

Aynı şebekenin Kaya'nın eşine ait dükkanına da saldırdığı ortaya çıktı. Kaya'nın eşine ait Balat'taki iş yerinin önüne motosikletle gelen 2 saldırgan, camları taşlayıp kırdı. O anlar da güvenlik kamerasına yansıdı.

Haraç isteyen şebekenin üyesi olduğu öne sürülen 2 kişi ise 20 Eylül'de Kaya'nın eşi Neslişah Kaya seramik dükkanına taşla saldırdı. Polis ekipleri, silahlı saldırgan Recep Çetin ve olayı azmettirdiği belirlenen Ararat Özer ile Mesut Baraj'ı, 5 Ağustos'ta gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 6 Ağustos'ta adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden Ararat Özer ve Mesut Baraj serbest bırakılırken, Recep Çetin "kasten yaralama" ve "tehdit" suçlarından tutuklandı.

"1 BUÇUK SAAT BOYUNCA TEHDİTLER SAVURDU"

Yaşadığı dehşet dolu o anları anlatan Kaya, "Biz uzun yıllardır burada çocuklara yönelik etkinlikler düzenliyoruz. Bu anlamda da daha fazla faaliyet gerçekleştirebilmek için burada şahıs arazisi olan yerler vardı. Oranın sahipleri ile Ocak ayında bir kiralama yaptık dernek adına. Hazırlıklara başladık burayı nasıl değerlendirebiliriz diye. Tabi sahipleri her şeyin kuralına uygun olmasını istediler. Biz bunları yaparken Ocak ayında duyuyoruz ki bir kaç kişi oraya girip temizleyip 'Burası bizim' demeye başlamış. Ben bu şahıslara ulaşmaya çalışırken Ararat Özer ve Recep Çetin olduğunu öğrendim. Kendilerine ulaştım ben. Gittiğimde o iki kişiyle görüşeceğimi düşünürken birden kapıdan içeri Mesut Baraj isimli biri girdi. Yaklaşık 1 buçuk saat boyunca bana tehditler savurdu" dedi.

'VURMAYA ADAM ARIYORUZ'

Kaya açıklamalarına, "Bu tehditlerinde kendi kardeşinin oraya görüp beğendiğini ve oraya onlara bırakmamı istedi. Ben de planımız programımız olduğunu ve oranın sahiplerinin başka kimseye vermeyeceğini söyledim. Bunun üzerine sesini daha da yükselterek burada kendini ispatlamak için vurmaya adam aradıklarını onlarla beraber ilerlersem burada daha da yükseleceğimi söyledim. Yaklaşık altı ay önce burada gönüllerimizde orayı temizlemeye başladık. Gerekli yerlerle görüşüp oraya sanatsal alana çevirmek, orayı topluma kazandırmak için bir hazırlık içerisinde olduğumuz sürede beni telefonla arayarak Ararat Özer telefonda 'Oradan çabuk çık' şeklinde konuşmalar yaptı. Ben de kendilerine benimle değil belediye ile emniyetle muhatap olacağını söyledim. Peşine Recep Çetin alana bizim yanımıza gelip 'Sen sanıyor musun biz sana bir şey yapamayız biz sana demedik mi buradan çık git' şeklinde tehditler savurdu. Buradaki hayalimizi gerçekleştirmek için durmadan yola devam edeceğimizi söyledim" diye konuştu.

"EŞİMİN DÜKKANINA SALDIRDILAR"

Saldırı anını anlatan Kaya, "Bayramdan sonra 30 Temmuz tarihinde ben buraya gelirken sokakta beni gizlice takip edip eğilerek ayağımız silahla ateş etti. Ben panikle dükkanın içine sığınmaya çalışırken ardından üçe de ateş etti. O mermiler bana isabet etmedi ve burada oynayan çocuklar vardı onlarda gelmedi. Bu olayın ardından hastanedeyken alandaki arkadaşlarımızı tehdit ederek 'burada durmayın sizde Enes gibi vururuz' demişler. Benim yanımda gözüken insanlara ailelerin de haber gönderip Enes'in yanında devam ederseniz size de aynı sıkıntılar yaşanır diyorlar. Belediyenin oraya koyduğu beton bloklar vardı. Oraya gidip vinçle o beton blokları kaldırıp tekrar orayı otopark olarak işletmeye başladılar. Bizim yaklaşık 100 bin liraya yakın bir masrafımız oldu. Bu şekilde kullanılması içimize sinmediği için tekrardan bir şikayette bulunduk. O şahıslar gelip benim eşimin seramik dükkanına kaldırım taşıyla saldırdılar. Biz hem dernek tarafından o alanın tekrar geri alınması ve hayalimizdeki çalışmaları yapmak istiyoruz. Hem de bu beni vuranları hem de azmettiricileri de tutuklanarak gerekli cezayı almalarını istiyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.