Hava Durumu

Mağazalarda yanına yaklaşılmıyor... Çare ise elimizin altındaymış...

'Satın alınan maskeler çok pahalı' diye düşünüyorsanız artık sorun değil. Çünkü mutfağınızda bulunan malzemelerle yapılan avokado maskesi, istediğiniz öz bakımı size tam anlamıyla sunuyor. Bu nemlendirici avokado maskesi özellikle kuru ciltler için harikalar yaratıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2021 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2021 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mağazalarda yanına yaklaşılmıyor... Çare ise elimizin altındaymış...

Daha önce pek çok yüz maskesi yapmış olabilirsiniz ancak, avokado maskesini denemediyseniz mutlaka sıraya alın. Çünkü bu besleyici maske sonuçlarıyla sizi çok şaşırtabilir.

AVOKADO MASKESİ NASIL YAPILIR?

Avokado maskesi her cilde yapılabilecek çok kolay bir maskedir. Öncelikle olgunlaşmış bir avokadonun kabukları soyulur. Arzu eden bunu blenderdan geçirebilir.

Minik minik doğrayıp çatalla ezilir. Ezdikten sonra içerisine yarım çay kaşığı yulaf unu katılır. İçerisine yarım çay kaşığı kadar bal konulabilir, eğer cildiniz çok nemsiz haldeyse, bal cildin bariyer tabakasını korumaktadır.
İçerisine bir yemek kaşığı kadar süt konur. Ardından karıştırılır ve göz altı dahilinde yüzün her yerine sürülebilir.

Avokado, cildin bariyer tabakasını nemlendirir, kırışıklıklara çok iyi gelir. Haftada birkaç kez 20-25 dakika kadar ciltte bekletilebilir.Beklettikten sonra peeling gibi dairesel hareketlerle iyice yedirebilir ve sonrasında da soğuk suyla yıkayabilirsiniz. Süt yerine aynı oranda yoğurt da koyabilirsiniz.

AVOKADO MASKESİNİN FAYDALARI

Bal; sivilce, egzama ve sedef hastalığı gibi çeşitli cilt sorunlarına yardımcı olabilir. Ayrıca iyileşme ve iltihaplanmaya da yardımcı olabilir.

Yoğurt; Yoğurdun kremsi dokusu nemi hapsedip potansiyel olarak cildinizi aydınlatmaya yardımcı olabilir. Bazı araştırmalar cilt tonunun eşitlenmesine bile yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

Yulaf; Antiinflamatuar özellikleri cildi yatıştırmaya ve tedavi etmeye yardımcı olabilir.

Profesyonel İpucu: Maskeyi uygulamadan önce buzdolabında birkaç dakika bekletin. Soğuk, gözenekleri azaltmaya ve ince çizgileri ve kırışıklıkları hafifletmeye yardımcı olabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.