Hava Durumu

Mahalle konakları terapi merkezi gibi

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, mahalle konaklarının toplumsal kalkınmada önemli rol oynayacağını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2015 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2015 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mahalle konakları terapi merkezi gibi
Vatandaş odaklı hizmetleri ile Yıldırım’ın sosyal yönüne önemli katkılar sağlayan Yıldırım Belediyesi, mahalle konakları ile çocuklara ve yetişkinlere büyük imkanlar sunuyor. İlçedeki 26 mahalle konağında geçen dönem 1285 çocuk okul öncesi eğitim görürken, 925 kursiyer de 49 farklı branşta kendilerini geliştirdi.

Mahalle konaklarında Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) tarafından verilen kurslar arasında bağlama, keman, gitar, ney, piyano, web tasarım, diksiyon, ebru, tezhip, hat, el nakışı, el sanatları, makine nakışı, iğne oyası veyönetici asistanlığı gibi birbirinden farklı dallar bulunuyor.

Mahalle konaklarının Yıldırımlıların sosyalleşmesinde önemli katkılar sunan yapılar olduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Konaklarımızın içinde muhtarlığın yanı sıra önemli hizmetler de veriyoruz. Kreş, hanımlar lokali gibi oluşumların yanında eğitim salonlarını da bünyesinde barındıran mahalle konaklarımız bulunduğu bölgeye artı değer katıyor” dedi.

Yıldırım’a önemli hizmetlerin çok kısa sürede kazandırıldığını vurgulayan Edebali, ”Yaptığımız bütün hizmetleri stratejik bir şekilde planlayarak gerçekleştiriyor, ideal şehir hedefine doğru her gün yeni bir adım atıyoruz. Mahalle konaklarımızda vatandaşlarımıza sunduğumuz eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel hizmetlerle ‘ideal şehir Yıldırım’ hedefine hızla ulaşacağız” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.