Hava Durumu

Mahalle meydanı icra yoluyla satıldı

Bursa'da mahalle meydanı olarak kullanılan bir kooperatife ait alan, kooperatifin bankaya olan borcundan dolayı icra yoluyla 112 bin liraya satıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2012 19:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2012 19:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mahalle meydanı icra yoluyla satıldı


Samanlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hamit Uygun, yaptığı açıklamada, eskiden köy olan merkez Yıldırım ilçesi Samanlı Mahallesi'ndeki üzerinde kahvehane, tuvalet, depo binası ve tarihi çınarın yer aldığı 345 metre karelik mahalle meydanının, kooperatiflerinin bir bankaya olan borcundan dolayı haczedildiğini ve 112 bin liraya icra yoluyla satıldığını söyledi.

Bankaya olan 130 bin liralık borçlarını 5. İcra Dairesi'ndeki satıştan 25 dakika önce alacaklı bankaya EFT yaparak ödediğini öne süren Uygun, şunları kaydetti:

''Alacaklı banka müdürü ve şube müdürü kendi avukatlarına talimat vererek satışın durdurulmasını istedi. Fakat her ne hikmetse bu karar satış gerçekleştikten sonra icra müdürlüğüne bildirilmiş. Bizim hiçbir şeyden haberimiz yoktu. Satışın durdurulduğunu zannediyorduk. Burada bizden kaynaklanmayan hatanın mağduru olduk. Söz konusu satışın iptal edilmesi için 4. İcra Hukuk Mahkemesi'ne dava açtık.''

Bankaya 130 bin liralık borcu ödediğine dair makbuzları gösteren Bulut, ''Yargı mağduriyetimizi giderecek bir kararı önümüzdeki günlerde verecektir'' dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.