Hava Durumu

Mahkeme masrafını Uzan'lar ödedi

Bakan Yıldız, Uzan Grubu ile yaşanan dava sürecinde oluşan 5 milyon dolarlık mahkeme masrafının, karşı tarafça ödendiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2012 20:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2012 20:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 Mahkeme masrafını Uzan'lar ödedi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dünya Bankası AB Direktörü Lazslo Lovei'yi Bakanlık'ta kabul etti. Kabulün ardından basın mensuplarına açıklama yapan Yıldız, Polonya'da Uzan Grubu ile ilgili yürütülen bir tahkim süreci olduğunu hatırlatarak, tahkim davasının ÇEAŞ ve Kepez hisselerinden dolayı Bakanlığa karşı açıldığını belirtti.

Davayı kazandıklarını ancak mahkemenin dava masraflarının da Uzanlar tarafından ödenmesine karar verdiğini kaydeden Yıldız, ''Mahkeme 5 milyon dolar civarındaki mahkeme masrafının ödenmesini hükmetmişti. Biz bu parayı bu hafta içerisinde aldık'' dedi.

Vatandaşın sırtındaki kene gibi...
Türkiye'nin istikrarına, enerji yapılanmasına, kanunlarına aykırı işler yapanlara yönelik mücadelelerinin süreceğini anlatan Yıldız, ''Vatandaşımızın sırtına yapışan kene gibi, bunların yaptığı olumsuzlukların giderilmesi adına, bu davaların tarafsız tahkim süreci içerisinde lehimize sonuçlandığını söylemiştim. Aynı zamanda mahkeme masraflarını da alacağımızı belirtmiştim. İşte bunlardan bir tanesi, 5 milyon dolarlık kısmı aldık'' diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.