Hava Durumu

Mahsuni, ölüm yıldönümünde Almanya'da anıldı

Halk ozanı Aşık Mahsuni Şerif, Almanya'nın Duisburg kentinde düzenlenen 'Ozanlarımızın İzinden' programıyla anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2017 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2017 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mahsuni, ölüm yıldönümünde Almanya'da anıldı

Duisburg Alevi Toplumu'nun düzenlediği anma programında sinevizyon eşliğinde Mahsuni'nin hayatının anlatıldığı belgesel gösterildi ve sevilen eserleri seslendirildi.

Rheinhausen semtindeki 'Diomond Eventlocation' salonundaki anma programında Grup Beydağı'nın yanı sıra Talip Karabıyık ve Alişan Bulut gibi ozanlar sahne aldı. Gösterilen belgeselde Aşık Mahsuni'nin yaşam biçimi ve hayatı anlatıldı.

Dernek yöneticilerinden Nuri Doğan'ın seslendirdiği şiirin ardından bir konuşma yapan Duisburg Alevi Toplumu Eşbaşkanı Fatma Yaşar, "Mahsuni Baba başta olmak üzere tüm ozanlarımızı saygı ile anıyorum. Anıları bize ışık olacaktır. Ozanlarımızın izinden ilerleyen Talip Karabıyık, Alişan Bulut ve Duisburg Alevi Toplumunu hiç bir etkinliğinde yalnız bırakmayan Grup Beydağı bizlerle olacak. Onlara teşekkür ediyorum" dedi.

Başkanın açılış konuşması sonrası Aşık Mahzuni'nni hayatının anlatan sinevizyon belgeseli gösterildi.
'Ozanlarımızın İzinden' adı altında düzenlenen anma programında başta Aşık Mahsuni Şerif olmak üzere yakın çağımızın ozanları arasında yer alan Aşık Veysel, Aşık Daimi, Muhlis Akarsu, Neşet Ertaş, Aşık Reyhani gibi ozanların eserleri de Talip Karabıyık ve Alişan Bulut tarafından seslendirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.