Hava Durumu

Makas terörü! Bursa'dan aile ziyaretinden dönüyorlardı...

İstanbul'da Beşiktaş Harp Akademileri Tüneli'nde makas atarak ilerleyen sürücü Yusuf Arıkboğa ve Abdülsamet Topçi'nin otomobili, Bursa'dan aile ziyaretinden dönen 14 kişinin içinde bulunduğu ticari araca çarptı. Kazada 3'ü çocuk 4 kişi can verdi. İki kişiyi arkalarından otomobille takip eden babaları olay yerinden kaçırdı. Canilerin suç makinesi oldukları ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2019 08:33
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2019 08:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Makas terörü! Bursa'dan aile ziyaretinden dönüyorlardı...

İstanbul TEM otoyolundaki Beşiktaş Harp Akademileri Tüneli'nden Edirne istikametine makas atarak ilerleyen ve içinde iki kişinin olduğu 34 RJ 5171 plakalı otomobil, dün saat 02.00'de ticari bir araca çarptı. İçinde 14 kişinin bulunduğu ticari araç, bariyerlere vurarak durabildi.

Bursa'dan İstanbul'a aile ziyaretinden dönen ve çoğu çocuk olan ticari araçtakiler yola savruldu. Kazada Seyhan Özçelik, çocukları Hiranur (9) ve Musap (9) ile Yusuf Eray (8) hayatını kaybetti, 2'si ağır 10 kişi yaralandı. Bu sırada içinde biri erkek iki kişinin olduğu 34 JF 3804 plakalı araç, kazaya neden olan otomobildeki şüphelileri alarak olay yerinden kaçtı. Polis, şüphelilerin kimliklerini tespit etmek için düğmeye bastı.

1 KİŞİ GÖZALTINDA

Kameralardan Yusuf Arıkboğa'nın aracı kullandığı ve yanındakinin de Abdülsamet Topçi olduğu, bu iki kişiyi olay yerinden kaçıran 34 JF 3804 plakalı araçta olanın ise Topçi'nin babası Mehmet Topçi ile Merve Şencan oldukları tespit edildi. Beşiktaş Araştırma Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin Başakşehir Isparta Kule'de bir evde olduklarını tespit etti.

Eve yapılan operasyonda şüphelilerle bağlantısı olan Fatih İnan yakalanırken, evde 1 tabanca ve Yusuf Arıkboğa'nın olayda üzerinde olduğu belirlenen kanlı tişörtü bulundu. Şüphelilerin aranmasına devam edilirken, Arıkboğa'nın 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, intihara teşebbüs, Abdülsamet Topçi'nin nitelikli yağma, hırsızlık, 2 kasten yaralama, Ateşli Silahla Kanununa Muhalefet, Mehmet Topçi'nin de kaçakçılıktan suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Beşiktaş'ta trafikte makas atarak seyreden bir otomobilin neden olduğu feci kazanın detayları ortaya çıktı. 4 kişinin hayatını kaybettiği 10 kişinin de yaralandığı kazaya neden olan kişilerin olay yerinden başka bir otomobille kaçtığı öğrenildi. Olay yerinden kaçmalarına ise kazaya neden olan şüphelilerden birinin babasının yardım ettiği belirlendi. Bir çok suça karıştığı tespit edilen şüphelileri arama çalışmaları devam ediyor.

Beşiktaş Harp Akademileri Tünel İçi kuzey İstikametinde makas atarak ilerleyen bir sürücü kazaya sebep olmuştu. Kazada 4 kişi hayatını kaybetmiş 10 kişi de yaralanmıştı. Kazaya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

BABASI YARDIM ETMİŞ

Kazaya sebep olan 34 RJ 5171 plakalı aracın sürücüsü Yusuf A. ile araçta bulunan Abdülsamet T.'nin olay yerinden başka bir otomobille kaçtığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Yusuf A. ile Abdülsamet T.'nin kaçmasına olay sırasında başka bir otomobil ile arkalarında seyreden Abdülsamet T.'nin babası Mehmet T. yardım etti. Kazanın hemen ardından Yusuf A. ile Abdülsamet T.'yi otomobile alan Mehmet T. şüphelileri olay yerinden kaçırdı.

KANLI TİŞÖRT BULUNDU

Yapılan çalışmalar kapsamında şüphelilerin geceyi Bahçeşehirde bulunan evlerinde geçirdikleri tespit edildi. Evde yapılan baskında şüphelilere ulaşılamazken, evde bulunan 1 kişi gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda ise 1 adet tabanca ve 26 fişek ve şahsın olay anında üzerinde olduğu değerlendirilen kanlı tişörtü ele geçirildi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan, şüphelilerden Yusuf A.'nın 6136 sayılı kanuna muhalefet, güveni kötüye kullanma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, intihara teşebbüs suçlarından arama kaydı olduğu, Abdülsamet T.'nin ise nitelikli yağma, motosiklet hırsızlığı, kasten yaralama, iş yerinden hırsızlık, evden hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak suçlarından araması olduğu öğrenildi Şüphelilerin kaçmasına yardım eden Mehmet T., olay sırasında Mehmet T.'nin yan koltuğunda oturan Merve Ş. ve kazaya karışan Yusuf A. ile Abdülsamet T.'nin yakalanması için arama çalışmaları devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.