Hava Durumu

Makedonyalı Bakandan Türkiye'ye övgü

Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar'ın ziyaret ettiği Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Türkiye ne kadar büyük ve kuvvetli olursa, tüm balkanlara o kadar refah, huzur ve barış geleceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2012 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2012 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Makedonyalı Bakandan Türkiye'ye övgü

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın ve beraberindeki heyetin, makamında ziyaret ettiği Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Türkiye'ye övgü dolu sözler söyledi. Türkiye'yi yakından takip ettiklerini belirten Nezir, "Makedonya'yı ilk tanıyan dost ülke, kardeş ülke, Türkiye olmuştur. Türkiye bizim için her zaman anavatanımız oldu. Türkiye'yi her zaman ayrı gördük ve görüyoruz. Bunun için devlet olarak Makedonya Cumhuriyeti ne kadar teşekkür etse azdır. Bizler anavatanamız olan Türkiye ile her zaman gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız dualarımız her zaman büyük ve güçlü bir Türkiye'nin olması için Allah'tan niyaz ederiz. Türkiye devleti ne kadar büyük olursa, tüm balkanlara refah, huzur ve barış gelir. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da görüştüğümüzde ‘sizler üzüldüğünüz zaman bizler balkanlarda ağlarız. Sizler güldüğünüz zaman bizler kahkaha atarız’ dedim. Makedon halkına sorduğunuz Türkiye'yi daha iyi anlatırlar. Uydu antenleri ile siyasetten spora her şeyi ile yakından takip ediyoruz. Verdiğimiz şehitlere bizlerde burada çok üzülüyoruz. Dualarımız her zaman anavatanızın yanında Allah zeval vermesin. Balkanlar ve Makedonya Türkiye'nin strateji açısından çok önemli bir yerdir. Takdir edersiniz ki ecdadımız önce balkanları almış 90 yıl sonra İstanbul'u fethetmiştir. Balkanlara sırtını dayayıp sağlama almışlardır. Onun için balkanlar hassas bölgedir" dedi.

"TÜRK YATIRIMLARI KALICI KILMAK İSTİYORUZ"
Bugün yakın doğu Türkiye için önemli ise balkanların da o kadar önemli olduğunun altını çizen Nezir, kalıcı bir şeyler yapmak için Türk iş adamlarını balkanlara davet ettiklerini dile getirdi. Nezir, "Türk iş adamları ile yapmış olduğumuz çalışmalarda son dönemde bu konuda çok başarılı olduk. Avrupa Birliği'ne girmek isteyen Yunanistan, Hırvatistan ve Makedonya oldu. Komşu ülke Yunanistan veto hakkını kullandı ve iki ülkeyi aldılar. Avrupa birliği bizden istediği yasalarının yüzde 98'ini hem bakanlık kurulundan hem de parlamentomuzdan onay almıştır. Bu doğrultuda bizler hazırız. Komşumuz Yunanistan ile yaşanan isim sıkıntısı biraz daha devam eder ise Türk yatırımcılar ile kalıcı çalışmalara imza atabiliriz. Onun için sadece müslümanlar için değil balkanlar için çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin diğerleri gibi kimsenin topraklarında gözü yok" diye konuştu.
Osmangazi Belediye Başkanı Dündar ise gösterdikleri misafirperverlikten dolayı Makedonya Bakanı Hadi Nezir'e teşekkür etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.