Hava Durumu

Mali krizler haksız rekabeti körüklüyor

Küresel mali krizlerin muhasebe mesleğinde haksız rekabeti körüklediğini söyleyen Smmm. Gökhan Dede, “Meslek mensubu sayısı, her geçen gün artarken, küresel krizlerde azalan mükellef sayısı da haksız rekabete zemin oluşturuyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2013 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2013 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mali krizler haksız rekabeti körüklüyor

3568 sayılı meslek yasasının 24’üncü yıldönümü çerçevesinde, BSMMMO’nun BAOB Yerleşkesi’ndeki hizmet binasında, ‘101 Soruda Haksız Rekabet Olgusu’ kitabının yazarı Smmm. Gökhan Dede’nin sunumunda ‘Haksız Rekabette Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ konulu seminer düzenlendi. Meslek mensuplarının katılımıyla gerçekleşen seminer öncesinde etkinlik hakkında bilgi veren BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, 1-2 Haziran tarihlerinde yapılan genel kurul ve seçim sürecinin ardından ilk etkinliklerini haksız rekabet konusunda gerçekleştirdiklerini kaydetti. Haksız rekabetin, meslek mensupları için önemli bir sorun olduğunu dile getiren BSMMMO Başkanı Sönmez, semineri gerçekleştirmek üzere sözü Smmm. Gökhan Dede’ye bıraktı.

“EĞİTİM SEVİYESİ ETKİLİYOR”

‘Haksız Rekabette Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ konulu sunumunu gerçekleştirmek üzere kürsüye çıkan Smmm. Gökhan Dede ise, “Mesleğin en önemli sorunlarından bir tanesi haksız rekabet. Muhasebecilerin birbirlerinin arasında düşük ücret için rekabet yapmamaları gerekiyor. Muhasebe ve denetim standartlarını mesleğin onuruna yakışacak biçimde uygulamaları gerekiyor” dedi. Eğitim düzeyinin haksız rekabeti etkilediğini de ifade eden Gökhan Dede, “Kendinin ve mesleğinin değerini bilen bir meslek mensubu, haksız rekabetle daha az karşı karşıya kalır. Meslek mensuplarının eğitim seviyelerini daha üst seviyelere çıkarmaları gerekiyor. Ayrıca, meslek mevzuatı çerçevesinde faaliyet gösterildiği takdirde zaten haksız rekabetin önüne geçilmiş olur” diye konuştu. Mesleki kurallara uygun davranılmasının önemine de değinen Dede, yazılı kurallara uyulmadığı zaman meslek mensuplarının önemli disiplin cezalarıyla karşı karşıya kalabildiklerini, meslekten atılmanın da bunlardan biri olduğunu belirtti.

“ASIL SORUN SAYIDA”

BSMMMO’nun BAOB Yerleşkesi’ndeki hizmet binasında gerçekleşen seminerin sonunda, meslek mensuplarına önemli uyarılarda da bulunan Dede, mesleki bağımsızlık ilkelerinden asla taviz verilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Küresel krizlerin de haksız rekabeti olumsuz etkilediğini ifade eden Gökhan Dede, şöyle konuştu: “Meslek mensubu sayısı, her geçen gün artıyor. Küresel krizlerde azalan mükellef sayısı da haksız rekabete zemin oluşturabiliyor. Asıl haksız rekabet muhasebeci sayısında.” Gökhan Dede’nin sunumunun ardından etkinlik, soru-cevap bölümüyle devam etti. Programın sonunda, BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, semineri gerçekleştiren Gökhan Dede’ye plaket takdim etti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.