Hava Durumu

Manisa'da kazan fırlatan çaycıya, 5 bin lira destek ödemesi geldi

17 günlük tam kapanma nedeniyle, işletmesi kapatıldığı için zor durumda kalan ve destek alamayan çaycı, çay kazanını sokağa attı. Bu durum, Manisa Valiliği'ni harekete geçirdi. Zor durumda kalan vatandaşa 5 bin 100 lira destek ödemesi yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2021 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2021 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Manisa'da kazan fırlatan çaycıya, 5 bin lira destek ödemesi geldi

Saruhanlı ilçesinde kıraathane işleten Ufuk Üçkan, koronavirüs salgını nedeniyle ülke genelinde uygulanan tam kapanma döneminde geçinemediğini ve desteklemeden yararlanmadığını öne sürerek çay kazanını sokağa attı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Manisa Valiliği'nden sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından açıklama geldi. Valilik'ten yapılan açıklamada, salgınla mücadele sürecinde vefat ve vaka sayılarını düşürebilmek için bazı esnafın iş yerlerinin faaliyetlerine geçici olarak ara verildiği, bazılarına ise belirli kısıtlamalarla faaliyetine devam etmesine izin verildiği hatırlatıldı.

"5 BİN 100 LİRALIK DESTEK ALDI"

Kısıtlamalardan mağdur olduğunu öne süren Saruhanlı ilçesinde kıraathane işleten Ufuk Üçkan'a çeşitli tarihlerde destekleme ödemeleri yapıldığının kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu süreçte Ufuk Üçkan'a Saruhanlı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 19 Nisan 2020 tarihinde bin lira, 15 Aralık 2020 tarihinde 600 lira olmak üzere toplamda bin 600 lira, Saruhanlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından 'Gelir Kaybı Desteği' adı altında 3 ay boyunca biner lira olmak üzere toplam 3 bin lira ve Saruhanlı Belediye Başkanlığınca 500 lira nakdi yardım yapılmıştır. İçinde bulunduğumuz Kovid-19 salgınıyla mücadelede ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ile faaliyetlerine ara veren ve gelir kaybı yaşayan esnafımıza devletimiz çeşitli desteklerde bulunmaktadır. Hep birlikte tedbir ve kısıtlamalara uyarak salgınla mücadelede başarılı olacağımıza ve tüm kısıtlamaların en kısa sürede kaldırılacağına inanıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.