Hava Durumu

Mansur Yavaş'tan olağanüstü itiraz

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili, "YSK başkanının söylediği 'hiç kimse endişe etmesin, gayet güzel değerlendireceğiz' demesi bizim için teminattır, umarım öyle olur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2014 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2014 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mansur Yavaş'tan olağanüstü itiraz

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. MYK toplantısında seçim sonuçlarının masaya yatırılacağı ve itirazlar ile ilgili gelişmelerin değerlendirileceği öğrenildi.

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, CHP Genel Merkezine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"YSK karar verecek, son durum nedir?" sorusuna Yavaş, şu cevabı verdi:

"İlçe seçim kurullarına yapılan itirazlar sonuçlanmaya başlıyor. Bunlar sonuçlandıktan sonra, olumlu, olumsuz karara göre tahmin ediyorum her karşı taraf hem bizler il seçim kurulu nezdinde itiraz edeceğiz. Ancak seçimlerle, itirazlarımızla ilgili başka şeyler de var. Bunların hepsini derleyip toparlıyoruz. Bizim amacımız Ankara'nın kendi iradesine sahip çıkmak. Çünkü YSK'nın önünde toplananlara diğer seçim kurullarının önünde toplananlara baktığınız zaman partili olarak ifade edilemeyecek şekilde vatandaş. Ailecek, çoluk, çocuk her görüşten vatandaş, insan orada toparlanmış ve iradesine sahip çıkmak istiyor. Bunu gözardı edemeyiz. YSK başkanının söylediği 'hiç kimse endişe etmesin, gayet güzel değerlendireceğiz' demesi bizim için teminattır, umarım öyle olur."

"Şu ana kadar bir yanıt geldi mi?" sorusuna Yavaş, "Şu anda değerlendiriliyor. İlçede itiraz edilen her gerekçeyi tek tek ele alacak ve sonuçlandıracak. Onun için 246 tane yerden, 246 cevap gelecek şu anda" yanıtını verdi.

"Yeni gerekçeler olabilir dediniz, seçimin sonucunu değiştirebilecek gerekçeler mi?" sorusuna, Yavaş, "olabilir" karşılığını verdi.

Yavaş'ın elinde 'Olağanüstü itiraz' yazılı bir dilekçenin olduğu görüldü.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.