Hava Durumu

Manyas Kuş Cenneti'nde kuluçka heyecanı

Balıkesir'deki Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı 260 farklı türe ev sahipliği yaparken, başta Afrika olmak üzere Güney Asya ülkelerinden bölgeye gelen göçmen kuşların yavruları kuluçkadan çıkmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2021 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2021 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Manyas Kuş Cenneti'nde kuluçka heyecanı

24 bin hektar alana sahip olan ve Bandırma ilçesine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı, her yıl 3 milyona yakın 260 türe ev sahipliği yapıyor.

1975 yılında Avrupa Konseyi tarafından en iyi korunan doğal parklara verilen Avrupa Birliği (AB) A Sınıfı diploma ile ödüllendirilen Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı'nda kuluçka heyecanı yaşanıyor.

Şubat ve mart ayından itibaren başta Afrika olmak üzere Güney Asya ülkelerinden bölgeye gelen göçmen kuşların yavruları kuluçkadan çıkmaya başladı. Tüm yavrular, yumurtadan çıktıktan sonra şölen yerine dönen Manyas Kuş Cenneti'nde, anneleri eşliğinde uçmayı öğreniyor.

Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı görevlileri tarafından yapılan 40 yapay yuvada göçmen kuşlar kuluçkaya yatıyor.

Bölge, karabatak, kaşıkçı, çeltikçi, küçük balaban, gece balıkçısı, tepeli dalgıç, sakar meke, su tavuğu, yaban ördek, alaca balıkçıl, erguvani balıkçıl ve saz bülbülü gibi türleri ağırlıyor.

Bu yıl pandemi nedeniyle ziyaretçilerin gelmediği bölgede günlerini sakin geçiren göçmen kuşlar, kıyıya yakın yerlerde avlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.