Hava Durumu

Marmarabirlik'te Ramazan hazırlığı

Marmarabirlik, Bayi Satış Temsilcileri Toplantısı’nda Ramazan ayı satış stratejilerini belirledi. Başkan Asa, Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan zeytini sürpriz uygulamalarla tüketiciye sunacaklarını belirterek, “Bu süreçte ilk 3 ayda 8 bin ton olan satış miktarımızı, ikinci çeyrekte 10 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2015 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2015 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünyanın en büyük sofralık zeytin üreticisi Marmarabirlik, 81 ilde faaliyet gösteren bayi temsilcilerinin katılımıyla Bayi Satış Temsilcileri Toplantısı’nı Antalya’da gerçekleştirdi. Satışları artırmak, sorunları tespit etmek, çözüm önerileri üretmek ve Ramazan ayı kampanyasını değerlendirmek üzere gerçekleşen toplantıda, sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmezi olan zeytinin, tüketiciye yine uygun fiyatlarla sunulmasına karar verildi.



Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Ramazan ayında Marmarabirlik ürünlerinin, çeşitli sürpriz kampanyalarla aynı fiyatlardan tüketiciye sunulacağını bildirdi. Kampanya süreci ile birlikte Ramazan ayında satışları ilk çeyreğe göre yüzde 30 artırmayı hedeflediklerini belirten Asa, “Bu süreçte ilk 3 ayda 8 bin ton olan satış miktarımızı, ikinci çeyrekte 10 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Asa, 2015 yılında 40 bin ton satış yapmayı ve üreticilerden toplam 60 bin ton ürün almayı hedeflediklerini vurgulayarak, “Marmarabirlik’in geçmişte en büyük problemi olan satış yapamama sorunu ortadan kalktı. Düşük satış rakamlarını, yükselen bir ivmeyle tersine çevirdik. Satıştaki ivmeye bağlı olarak önceki yıllarda ortaklarımızın en büyük sıkıntısı olan kota uygulamasının da sonuna gelinecektir” diye konuştu.
 
“HEDEFİMİZ ÇOCUKLARA SEVDİRMEK”

Sofralık zeytin üretim ve tüketim rakamlarını da değerlendiren Asa, 2004 yılında sofralık zeytin üretiminin 250 bin ton, tüketimin ise kişi başına 3,5 kilogram olduğunu ancak bugün itibariyle üretimin 500 bin ton seviyelerine çıkmış olmasına rağmen tüketimin yine 3,5 kilogram seviyelerinde kaldığını ifade etti. Türkiye’de yıllar itibariyle sofralık zeytin üretimi artarken tüketimin artmadığına işaret eden Asa, “Yapılan araştırmalar, çocuklarımızın ve gençlerimizin yeteri kadar zeytin ve zeytinyağı tüketmediğini gösteriyor. Bu nedenle Marmarabirlik olarak, besin değeri yüksek olan zeytini çocuklara sevdirmek için, Pepee temalı ürün çeşitleriyle raflardaki yerimizi aldık. Sektörün lideri olarak görevimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize zeytini sevdirmek. Aksi takdirde bir nesil zeytin tüketim alışkanlığını tamamen kaybedecek. Zeytini yeni nesillere sevdiremezsek, üretim fazlası yaşanılması da kaçınılmaz olacak.”

Başkan Asa toplantıda, Marmarabirlik’i rekor rakamlara ulaştıran satış temsilcilerine de teşekkür ederek, “Yakalanan bu başarı hepimizindir. Marmarabirlik’in görünen yüzü olan, binlerce zeytin üreticisine doğrudan hizmet eden siz değerli Bayi Satış Temsilcilerimize 32 bin ortağım adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.