Hava Durumu

Marsilya maçı öncesi Fatih Terim'den derbi açıklaması!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve futbolcu Sofiane Feghouli Marsilya maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2021 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2021 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Marsilya maçı öncesi Fatih Terim'den derbi açıklaması!

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ın oynayacağı Marsilya maçı öncesi teknik direktör Fatih Terim ve futbolcu Feghouli açıklamalarda bulundu.

Terim'in açıklamaları şu şekilde;

Pazar günü oynanan derbi maçıyla ilgili yorum yapmamı beklediğinizi biliyorum. Derbi heyecanları, yabancı kuralı veya hakem hataları gibi yaratılan illüzyonlardan kurtulmamız lazım. 100 yıldır birbirimizle oynuyoruz, yeniyoruz, yeniliyoruz. Şu an Marsilya maçının öneminin önüne herhangi bir şeyi geçirmek istemiyorum.

Dolayısıyla bu illüzyonlarla kaybedecek vakit olmuyor. Marsilya maçını geçersek öteki maçın sonucuna göre de son 16'ya kalıyoruz. Derbi mi mühim, bu maç mı derseniz, Marsilya derim. O maçın telafisi var, bu maçın telafisi yoktur.

Marsilya maçının önüne hiçbir şey geçmemeli, geçmeyecek. Ben yüzlerce maç oynamışım, tonlarca maç kazanmışım, galibiyetlerim çok, mağlubiyetlerim azdır. Çok lig şampiyonlukları gördüm. Şükür, çok şükür ki şampiyonluklardan daha az ligi farklı sıralarda bitirmişim. Bu yeni yapılanma döneminde bir şampiyonluktan daha önemli işlerim var bu süreçte. Bugün borç içinde olan kulübün kurtulması için çalışıyoruz. Başkanımız da beni bu yönde motive etti.

Gençlere güveniyorum ve inanıyorum. Evet, kızıyorum. En az gol pozisyonu gören takımız, en fazla gol beklentisi olan takımız ama puan durumunda aşağıdayız. Çok pozisyona girip az atıyoruz, az pozisyon verip çok yiyoruz. Futbolcularım da çok üzülüyor. Potansiyellerini bildiğim için kızıyorum. Ama onlar benim evladım. Yaptıkları her hatanın sorumluluğunu üstüme alıyorum.

Marsilya maçının önüne ne hakem, ne TFF, ne derbi geçsin istemiyorum. Ona zamanımız var daha. Yaşatılanlar, sebep olanlar, TFF ile ilgili konuşmayacağım. Çünkü bu süreci Sayın Başkanımız götürüyor. Ben kendisine güveniyorum.

'MOHAMED'LE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ AMA...'

Diagne, Mohamed, Halil bizim gol beklediğimiz oyuncularımız. Hepsine şans veriyoruz, atmaya başlarlarsa devam edecekler. Bazen ben de tercihlerimde başkalarına göre yanlış olabilirim. Hafta içi idmanda neler olduğunu biz biliyoruz.

Mostafa Mohamed'in bonservisini almak istiyoruz. Mohamed ile ilgili daha zaman var. Niyetimiz, onunla devam etmek yönünde. Mohamed ile ilgili daha zaman var. Mohamed'le devam etme arzumuz var ama neler olacak bakacağız. Golcülerimiz atmaya başlarlarsa çok başka yerlerde olabilirdik. İnanıyorum ki atacaklar.

'MARSİLYA KARŞISINDA KONTROLÜ ELİMİZE ALMALIYIZ'

Bizim çıktığımız her 11, bizim için ideal 11'dir. Marsilya takımının çok güçlü bir takım olduğunu ilk maçta hepimiz gördük. Özellikle oyun içerisinde defanstaki başarımız, bütünlüğümüz, çok kısa mesafede oynamamız, merkezi iyi kapatmamız orada bizim için artıydı. Orada ilk yarıda birkaç pozisyona biz yaklaşmışız, onlara vermemişiz. Oyunun momentumu ikinci yarıda onların eline geçmiş. Kendi sahamızda, kendi seyircimiz önünde istediğimiz oyunu oynamaya devam etmemizi bekliyoruz. Marsilya çok zor bir takım, çok zor geçecek bir maç olarak söyleyebilirim. Turnuvanın öncesinde, kura çekimi öncesinde UEFA Kupası'nın favorilerinden gösterilen bir Marsilya ile oynayacağız. Dolayısıyla dikkat etmemiz lazım. Çünkü kazandığımızın anlamı bir başka büyük ama eğer berabere kalır ve Rusya'da Lokomotiv Moskova, Lazio'yu yenerse yine gidiyoruz. Müthiş bir olasılık zinciri var. Buradan da gidemeyebiliriz gibi... Neredeyse buradan ikinci olup Lokomotiv Moskova bile gidebilir. Buna çok dikkat etmeliyiz. İsteğimiz bitirip oradan gelecek iki neticeyi de bekleyip o güzel duyguyu yaşamak... Birinci gidersek Şubat'ta maç oynamıyoruz. Çok önemli rakipleri geçerek Mart'ta devam ediyoruz. Burada gösterdiğiniz başarının size verdiği bir muvakkat. Lider olarak götürdüğümüz bir ortamda bu turu Mart'ta oynayacak duruma gelelim Allah izin verirse. Bazı düşüncelerimizi Ocak ayı içerisinde uygulayalım ve Şubat-Mart'a başka bir tarzda, durumda çıkalım. Onun için çok önemli. Oyuncularımın da bu bilinç içerisinde olduğunu düşünüyorum ve de haftanın maçı olarak bunu lanse edebilirim"

"Mutlu oluyorum. Barış, Kerem, Taylan, Halil, Berkan, genç milli takımda da çok oyuncumuz var. Bu arada Morutan, Alex ki Marcao ve Nelsson'u saymıyoruz. Marcao, 25 yaşında ki biraz yüksek geldi bize. Nelsson da milli takıma gitti. Buradan şunu çıkarabiliriz ki Galatasaray'a transfer, düzenli şans, arkasından milli takım ve ondan sonra da Avrupa gibi görünüyor. Burada biz, her oyuncumuzu çok seviyoruz. Burada kalmalarını istiyoruz ama son yıllarda kaç sene kontrat yaparsanız yapın oyuncu gelip, 'Ben gitmek istiyorum' diyebiliyor. Galatasaray'da oynamak esas olandır. O isteği görmek isteriz biz ama giden oyuncularımız da oldu. Onlar bizim manevi elçilerimiz. Bu da ekonomik sıkıntısı olan kulüplerin en önemli gelir kaynağı olmalıdır. Bundan mutluluk duyarız. Yönetimimiz, başkanımız ederlerini kendileri tespit ederek değerini biçsinler. Sisteme baktığımız zaman çok doğru işliyor. Onların gelişimi beni çok mutlu ediyor. Kerem'i aldığımız günden bugüne çok fazla zaman geçmedi ama büyük bir aşama. Barış'tan da, Berkan'dan da çok memnunum. Bu kulübümüz için gurur kaynağı. Bunları çoğaltmamız lazım. Her ligden alınan oyuncular, Galatasaray tercihi, burada başarılı bir süreç, oradan milli takım ve oradan Avrupa bence doğru bir sıralamadır"

"3 günde bir oynamanın yaptığı tahribat çok büyük. Bazı oyuncularımızın seyirci atmosferinde onlardan beklemediğimiz ama mental olarak bazılarının ilk defa gördüğü şeyler. Buna karşı durabilmek çok kolay bir şey değil hele genç yaşta. Bunun sıkıntısını görüyoruz. Belki fizik olarak daha çabuk yenilenebiliyorlar ama mental olarak bunun altında kaldıklarını bazen görüyorum açıkçası. Son maçta kaçırdığımız %100'lerin dışında kaçan son paslar var. Kaleye vurduğunuz çok kötü toplar, şut olarak yazılıyor. Veremediğimiz paslar sayılmıyor. Çok üzülüyorlar ki ben de üzülmelerini istedim kırmadan. Çünkü bazen üzülmek iyidir ve ondan iyi dersler çıkarırlar. Kendilerine her saniye oynadıkları kulübün büyüklüğünü hatırlatıyor bir grup. Hep kazanmaya ihtiyaç duyan bir camia. Bunun altından kalkmak çok kolay değil. Ama hepimiz o takım arkadaşlığı içerisinde bu problemleri çözmeye, onları mutlu etmeye çalışıyoruz. Bazen hayat, insana istediği yerden soruları sormuyor. Kazandıkları zaman genç, tecrübeli olmanın avantajını anlayacak ve kullanacaklar"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.