Hava Durumu

Maske satışı bugün başladı! İşte uygulamanın detayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son kabine toplantısının ardından açıkladığı maske satışı bugün itibarıyla başladı. Bakanlık satışın detaylarını dün duyurmuş ve tavan fiyat '1 lira' olarak belirlenmişti. İşte uygulamanın detayları

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2020 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2020 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Maske satışı bugün başladı! İşte uygulamanın detayları

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ücretsiz maske uygulamasıyla birlikte önce satışı yasaklanan ardından son kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından satışlarının yeniden başlanacağını duyurdu maskeler, bugün itibarıyla İstanbul'daki perakende noktalarında satışa sunuldu.

Ticaret Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, adet başına 1 TL üzerindeki satış fiyatının 'fahiş fiyat' olarak kabul edileceğini duyurmuştu.

Maske satışı İstanbul'un ardından diğer şehirlerle de satışa sunulacak. Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Cerrahi maskeler, adedi KDV dâhil en fazla 1 (bir) Türk Lirası olacak şekilde tüketicilerimize satışa sunulacaktır. Bu fiyatın üzerindeki satışlar "fahiş fiyat" olarak değerlendirilecektir" denilmişti.

Açıklamada maske satışının marketler, eczaneler, tıbbi cihaz satışı yapan medikal firmalar ve elektronik ticaret platformu üzerinden gerçekleştirileceği belirtildi.

Satışlarla ilgili, "8 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla ilk etapta, salgının en yoğun görüldüğü İstanbul'da, akabinde büyükşehirlerden başlamak üzere hızlı bir şekilde diğer illerdeki marketlerde de cerrahi maskelerin satışı yapılabilecektir. Cerrahi maskeler ilk etapta standart 50'li paketler halinde satışa sunulacak olup, önümüzdeki haftadan itibaren maskelerin 10'lu standart paketler halinde de satışa sunulması çalışmaları devam etmektedir." açıklaması yapılmıştı.

BAKAN KOCA'DAN MASKE AÇIKLAMASI

Satış başlamadan önce dün gece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da maskenin koronavirüsle mücadeledeki önemine dikkat çekti. Bakan Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Virüsten uzak durmanın yolu, maske ve sosyal mesafedir. Ev dışında mutlaka maske takın ve sosyal mesafeyi koruyun. Kimin virüs taşıdığını bilemezsiniz. Tedbiri elden bırakmayın" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.