Hava Durumu

Maske takmayanlara 'orta parmak'

Almanya'da yeni tip korona virüs (Kovid-19) vaka sayılarının yeniden yükselişe geçmesi ile birlikte başkent Berlin'de maske kullanımına yönelik kampanya tartışma yarattı

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2020 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2020 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Maske takmayanlara 'orta parmak'

Almanya'da bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten ve hükümeti bilgilendiren Robert Koch Enstitüsünce (RKI) yapılan açıklamada, ülkede Kovid-19 tespit edilen kişi sayısının son 24 saatte 6 bin 638 arttığı bildirildi. Bu rakam virüsün Almanya'da ortaya çıktığı günden itibaren en yüksek rakam olarak kayıtlara geçti. Berlin Eyaleti Senatosu ve 'Visit Berlin' isimli turizm organı, önlemlere uymayanlara parmak işareti yapan bir kampanya başlattı. "Biz korona kurallarına uyuyoruz" yazan poster tepki çekti.

'Visit Berlin' Sözcüsü Christian Taenzler, Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, yaşlıların sağlığını korumanının önemini vurgulamak için provokatif taktik kullanma yoluna gittiklerini ifade etti. İlanın son derece Berlin tarzı olduğunu savunan Sözcü Taenzler, "Berlinliler doğrudan iletişim kurmalarıyla tanınır. Biz de bunu kurallara uymayan insanlarla çok doğrudan iletişimde bulunmak için kullanıyoruz" dedi. Sağlık sorunlarından ötürü maske takamayanların da oldupu söylenen Taenzler, "Bizim hedef aldığımız grup, başkalarının yaşamlarını umursamayanlar. Maske takamadıkları için kendilerine kişisel saldırı yapıldığını hissedenler varsa, amacımız bu değildi. Bunun için özür dilerim." ifadelerini kullandı.

Berlin merkezli Der Tagesspiegel'in Genel Yayın Yönetmeni Lorenz Maroldt ilandan rahatsız olanlar arasında yer aldı. Maroldt, "Bence de bir şekilde 'klasik Berlin tarzında' ve bunun tersine şekilde Senato'nun işlevsiz koronavirüs politikaları olmasa iyi sonuç verir. Anlaşılan Senato, insanlara hakaret etmekle sıkı ve net kurallarla etkin denetim yapmaktan daha başarılı olacağını sanıyor." açıklaması yaptı. Son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle 33 kişinin öldüğü ifade edilen açıklamada, Almanya genelinde Kovid-19 vaka sayısının 341 bin 223'e ve virüs nedeniyle ölenlerin sayısının da 9 bin 710'a yükseldiği belirtildi. Açıklamada, Kovid-19'dan iyileşenlerin sayısının 284 bin 600 olduğu kaydedildi. Öte yandan Almanya'da Kovid-19 nedeniyle vefat eden Türklerin sayısının 237 olduğu öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.