MasterChef ballı susamlı çıtır tavuk tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MasterChef'in yayınlanan son bölümünde yarışmacılardan ballı susamlı çıtır tavuk pişirmeleri istendi. Birbirinden iddialı yarışmacıların mücadele ettiği yarışmada heyecan dolu dakikalar yaşandı. Yeni sezonuyla ekranlara geri dönen MasterChef mutfağa ilgi duyan kişilerin ilgisini çekiyor. Peki, MasterChef susamlı ballı çıtır tavuk nasıl yapılır?
YAŞAM , 30 Temmuz 2020 Perşembe, 10:19
MasterChef ballı susamlı çıtır tavuk tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Ballı susamlı çıtır tavuk tarifi MasterChef izleyicilerinin dikkatini çekmeyi başardı. Mehmet, Somer ve Danilo Şef sunuculuğunda Tv8 ekranlarında yeni sezona başlayan MasterChef izleyenleri ekran başına kilitliyor. Yarışmacılar bir üst tura kalmak için ellerinden gelen en iyi performansı göstermeye çalışıyor. İşte MasterChef ballı susamlı çıtır tavuk tarifi ve yapılışı...

BALLI SUSAMLI ÇITIR TAVUK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  1. 600 gr kuşbaşı tavuk
  2. 3 yemek kaşığı soya sosu
  3. 2 yemek kaşığı bal
  4. 2 yemek kaşığı susam
  5. 1 diş sarımsak rendesi
  6. Tuz, Karabiber (Soya sosunuz "az tuzlu" değilse, sadece bir tutam tuz dökün!)
  7. 1-2 kaşık zeytinyağ

BALLI SUSAMLI ÇITIR TAVUK NASIL YAPILIR?

  1. Ballı susamlı tavuk yapımı için; bir kaseye soya sosu, bal, susam, sarımsak, tuz ve karabiberi koyup karıştırın.
  2. Tavukları da ekleyip her parçasını eşit olarak sosa bulayın.
  3. Streç filme sardığınız kaseyi yarım saat buzdolabında bekletin.
  4. Tavayı hafifçe ısıtın ve zeytinyağ gezdirin. Soslu tavukları tavaya alın.
  5. Tavuk suyunu çekince ve rengi dönünce yemeğimiz servise hazır.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR