Hava Durumu

MasterChef Türkiye Bursa'ya konuk oldu!

MasterChef Türkiye her hafta cumartesi günü yayınlanan 2. dokunulmazlık oyununu dış çekim olarak gerçekleştiriyor. MasterChef'in bu haftaki bölümü de Bursa'da çekildi. Ekranlara gelen bölümde Bursa'ya özgü çok sayıda yemek olduğunu belirten şefler yarışmacılardan Muradiye çorbası, baklalı zeytinyağlı enginar, pideli köfte, kestaneli pilav ve süt helvası yapmalarını talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2020 21:26
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2020 21:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MasterChef Türkiye Bursa'ya konuk oldu!

TV8'in sevilen yarışma programı MasterChef Türkiye her haftanın bir günü dış çekim yapmayı sürdürüyor.

Yarışmada 9 kişi kalmasının ardından bugün haftanın 2. dokunulmazlık yarışı Bursa'da oynandı. Öte yandan takımların yaptıkları yemekler de, misafirler tarafından oylandı.

Öte yandan MasterChef Türkiye'nin bu hafta Bursa'da yapılan çekimlerine Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eski futbolcu Sercan Yıldırım ve Bursalı şarkıcı Fettah Can da konuk oldu.

Başkan Aktaş yarışmada yaptığı konuşmasında, "Sizleri ve değerli yarışmacıları Bursa'da ağırlamak çok güzel bir gurur. Türkiye'nin 81 ili de çok güzel ancak Bursa ayrı bir güzel. Yeşilin en çok yakıştığı şehir Bursa olabilir. Bursa Osmanlı'nın ilk başkenti. Bursa'nın saray mutfağı çok gelişmiş. Biz Bursamızın turizm yönüne çok güveniyoruz. Bursa hem bir tarih kültür şehri hem de denize kıyısının olmasıyla, Uludağı'yla çok sayıda kesime hitap ediyor" şeklinde konuştu.

MasterChef'i izliyor musunuz sorusuna ise Başkan Aktaş zaman buldukça yanıtını verirken, Aktaş konuşmasının ardından jüri üyelerine İznik Çinisi ve Bursa Bıçağı hediye etti.

ŞEFLERİN MURADİYE ÇORBASI İSTEDİ

Yarışmacılara 'Bursa'ya özel başka yerde olmayan çok yemek var' şeklinde uyarılarda bulunan şefler, Muradiye çorbası, baklalı zeytinyağlı enginar, pideli köfte, kestaneli pilav ve süt helvası istedi.

Bursaspor'un eski futbolcusu ve Survivor'da adından söz ettiren Sercan Yıldırım da programa konuk oldu. Bursa'da futbol akademisi kurduğunu da şeflerle paylaşan Sercan, akademisinin formasını şeflere hediye etti.

Survivor'da da bazı bölümlerde salatadan iyi anladığı söyleyen Sercan Yıldırım, salata uzmanı olduğunu belirtirken, "Diyete girmiştim ama geçenlerde çiğ köfte yapmıştınız canım istedi sipariş verdim" şeklinde konuştu.

21 KASIM MASTERCHEF NEREDE ÇEKİLDİ?

Peki MasterChef çekimleri Bursa'nın neresinde yapıldı?

İşte MasterChef Bursa çekimi yapılan yer ve tarihi yerleri...

MasterChef Türkiye'de 21 Kasım çekimleri Bursa'da Tophane Meydanı'nda gerçekleştirildi. Bursa'nın yüksekten en güzel izlenebildiği noktalarından biri olan Tophane'nin en dikkat çeken yapısı Tophane Saat Kulesi'dir. Tophane'de Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi ile oğlu ikinci padişah Orhan Gazi'nin de türbesi bulunmaktadır.

BURSA TOPHANE SAAT KULESİ VE ORHANGAZİ TÜRBESİ NEREDE?

Tophane Saat Kulesi Bursa'da Osmanlı padişahı II. Abdülhamit'in tahta çıkışının 29. yılı şerefine inşa edildiği rivayet edilen tarihî saat kulesi. Osmanlı dönemi mimarisini yansıtan önemli bir anıtsal eserdir.

Yüksekliği 65 metre olan kule, Osmanlı dönemi mimarisini yansıtan önemli bir anıtsal eserdir. Tophane Parkı içinde, İmparatorluğun kurucusu Osman Gazi ile ikinci padişahı Orhan Gazi'nin türbelerinin arkasında, eski adı Meydanı-ı Osmaniye olan Tophane Meydanı'ndadır. Bulunduğu yerden panoramik Bursa manzarasının görünmesi dolayısıyla, yangın kulesi olarak da kullanılmıştır.

BURSA TOPHANE SAAT KULESİ

İlk olarak Sultan Abdülaziz döneminde yaptırılmış ancak 1900'lü yıllara kadar, bilinmeyen bir tarihte yıkılmıştır. 2 Ağustos 1904'te yapımına tekrar başlanmış, 31 Ağustos 1905'te tamamlanarak II. Abdülhamit'in tahta çıkışı şerefine, 31 Ağustos 1906 günü Vali Reşit Mümtaz Paşa tarafından törenle hizmete sokulmuştur.

Kule 6 katlı olup 65 metre uzunluğunda ve 4,65 metre enindedir. Tepesinde dört bir yana bakacak şekilde 4 adet saat bulunacak şekilde planlanmıştır. Günümüzde bir elektronik saate sahiptir ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yangın gözetleme amacıyla da kullanılmaktadır.

BURSA OSMANGAZİ TÜRBESİ

Tophane Parkı'nda yer alan Osman Gazi Türbesi, Bursa'nın tarihi değeri olan önemli yapılarından biridir. 1258-1324 yılları arasında yaşayan, Osmanlı Devleti'nin kurucusu olan Osman Gazi; padişahlığı döneminde, bir Bursa kuşatması sırasında oğlu Orhan Bey'e şehir içindeki kubbeli bir yapıyı işaret ederek, öldüğünde buraya gömülmek istediğini vasiyet ettiği söylenir. Bursa'nın fethinden sonra Osman Gazi, Gümüşlü Kümbet adıyla anılan Sainte Elie adlı Bizans manastırının şapeli üzerine yapılan türbeye gömülmüştür. Ancak Osman Gazi Türbesi, 1801 yılında çıkan bir yangın ve sonrasında 1855 depremi ile tamamen yıkılmıştır. 1863 yılında ise Sultan Abdülaziz tarafından eski yapıya sadık kalınarak yeniden inşa edilmiş ve bu yapı günümüze kadar gelmiştir.

Tophane Parkı girişinin sağında, Osman Gazi Türbesi'nin karşısındadır. 1281-1362 yılları arasında yaşayan ve Osmanlı Devleti'nin ikinci padişahı olan Orhan Gazi'ye aittir. Türbe, Bursa'nın fethinden önce şehrin manastırı olarak kullanılan Sainte Elie manastırının bir bölümü üzerine yapılmıştır. Bu sebeple türbenin zemininde, günümüzde dahi Sainte Elie manastırına ait zemin mozaiklerini görmek mümkündür. İlk yapıldığı yıllarda Osman Gazi Türbesi ile aynı çatı altında yer alan Orhan Gazi Türbesi; 1801 yılında çıkan yangınla hasar görmüş ve 1855 yılındaki deprem sonrası türbenin önemli bir kısmı yıkılmıştır. 1863 yılında ise Sultan Abdülaziz tarafından eski haline sadık kalınacak şekilde yeniden inşa edilmiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.