Hava Durumu

Mayıs ayında kar keyfi

Mayıs aynın ortalarına girildiği bu günlerde yurdun birçok bölgesinde insanlar sıcaklardan bulanırken, Bitlisliler halen karın tadını çıkarıyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2012 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2012 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mayıs ayında kar keyfi
Son yılların en çok karını alan Bitlis'te hayat normale dönerken, vatandaşlardan bazıları kentin belli kesimlerinde kalan kütleleri üzerinde saatlerce kartopu oynayıp kardan adam yapıyorlar. Kış boyunca Bitlisliler için eziyet anlamına gelen kar bu günlerde ise tam anlamıyla keyif kaynağına dönüşüyor.

Mayıs ayında karda kayak yapıp kartopu oynayan vatandaşlardan Ahmet Duman, Türkiye'nin hiçbir yerinde şuanda kayak yapma imkanı bulunmadığını söyleyerek, "Bizler mayıs ayında olmamıza rağmen dağlarda değil Bitlis merkezde saatlerce kaymanın zevkini yaşıyor, kartopu oynayıp kardan adam yapıyoruz" dedi.

Duman, konuşmasının devamında "Bu Türkiye'de ve dünyada çok az rastlanacak bir olaydır. Neredeyse haziran ayının başında bile kayak yapabilecek durumdayız. Denizde, gölde yüzebilecek sıcaklık varken biz burada kayak keyfi yapıyoruz. Bu da sahip olduğumuz güzelliğin bir göstergesidir. Batı illerinde sıcaktan bunalan herkesi Bitlis'e kartopu oynamaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Mayıs ayında kar yemenin ve kartopu oynamanın çok güzel bir duygu olduğunu dile getiren Turan Aysal ise, sıcak bölgelerdeki vatandaşların serinlemek için para harcamak zorunda kalırken, kendilerinin Bitlis'te bedavaya hem serinlediklerini hem de mayıs ayında kar yemenin keyfini yaşadıklarını dile getirdi.

Bitlis'te dört mevsimi bir arada yaşadıklarını belirten Aysal, "Havalar iyice ısınmaya başladı. Kırlarda çiçekler açarken, hemen yanı başımızda hayvanlar meralarda otluyor. Ağaçlar çiçek açmış. Ancak biz Bitlis'te sıcak havalardan bunaldığımızda merkeze gelerek saatlerce kartopu oynuyor ve kardan adam yapıyoruz. Bu şekilde hem eğleniyor hem de stres atıyoruz. Hele bu mevsimde kar yemenin ayrı bir tadı ve zevki oluyor. Bu yıl Bitlis'te zaten epeyce kar manzaraları gördük. O yüzden karın ilimizden eksik olacağını pek zannetmiyoruz. O yüzden biz de artık tadını çıkarmaya bakıyoruz" diye konuştu.

Bu mevsimde bir yandan kayak yapılan, diğer yandan kırlardan çiçek toplanabilen tek ilin Bitlis olduğuna değinen Ali Subaşı ise, "Arkadaşlarıma 'Mayıs ayında kartopu oynuyorum, karda kayıyorum' dediğimde bana inanmıyorlar. Ben de onları buraya bu manzarayı görmeye davet ettim. Buradaki arkadaşlarla da vakit buldukça gelip bu yamaçtan kayarak yaz ortasında karın tadını doyasıya yaşamaya çalışıyoruz. Bu güzellikleri görmek isteyen vatandaşlar varsa buyursun Bitlis'e gelsinler. Merkezde kartopu oynasın, kırlarda gezsin, çiçek toplasın, Tatvan ilçesindeki Van gölü kıyısında yüzme keyfini yaşasın ve bu güzelliklerin tadına varsınlar" dedi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.