Hava Durumu

Mazbatasını aldı belediyenin kapısına bu yazıyı astırdı

Mersin Belediyesi'nin kapısına 'Rüşvet alan da veren de cehennemliktir' yazıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2014 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2014 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mazbatasını aldı belediyenin kapısına bu yazıyı astırdı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Burhanettin Kocamaz mazbatasını almasının hemen ardından belediye binasına rüşvetle ilgili tabela astırdı. Peygamber Efendimiz (sav)’in "Rüşvet alan da, veren de cehennemdedir" şeklindeki hadisinin yer aldığı tabelada aynı zamanda 'Rüşvet bu kapıdan içeri giremez.' Burhanettin Kocamaz şeklinde ifadeler yer alıyor. Vatandaşlar tabelanın asılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken Kocamaz, “Göreve gelmeden önce o yazıyı oraya astırdık ki bundan sonra herkes adımını doğru atsın. Kesinlikle yanlış yapan babamın oğlu da olsa gözünün yaşına bakmam." diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Kocamaz mazbatasına alır almaz Belediye binası girişine rüşvetin lanetlendiği bir tabela astırdı. Vatandaşların büyük ilgisini çeken ve her görenin fotoğrafını çekerek sosyal paylaşım sitelerinde paylaştığı tabelada 'Rüşvet alan da veren de cehennemdedir' Hz. Muhammed ve 'Rüşvet bu kapıdan içeri giremez.' Burhanettin Kocamaz ifadeleri yer alıyor.Tabelayı okuyan vatandaşlar memnuniyetini dile getiriyor.

Görevini Mersin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanvekili Erol Ertan'dan devralan Burhanettin Kocamaz gazetecilerin tabela ile ilgili sorularını cevaplandırdı. 1994'te Tarsus Belediye Başkanı seçildiğinde Rahbetli Başbuğ Alparslan Türkeş'in kendilerine birer levha yaptırıp hediye ettiğini ifade eden Kocamaz "Orda rüşvet alanda verende cehennemdedir' Hazreti Muhammed yazıyordu. Tabi biz bu olayı daha da ileri götürdük açık ve net biçimde Tarsus Belediyesinin halen girişine astırmıştık ve halen yazıyor yeni bir olay değil." diye konuştu.

Millete hak hukuk çerçevesinde hizmet etmeye talip olduklarını vurgulayan Kocamaz şöyle devam etti: "Tabi bu yolda zaman zaman yanlış yapan insanlar olabiliyor. Biz göreve gelmeden önce o yazıyı oraya astırdık ki bundan sonra herkes adımını doğru atsın. Kesinlikle yanlış yapan babamın oğlu olsa gözünün yaşına bakmam. Bunu herkesin bilmesi lazım. Artık bir devir kapandı yeni bir devir açılıyor. Dolayısıyla herkesin yoğurt yiyişi farklıdır. Biz yoğurduğumuzu böyle yiyoruz. Yoğurdun lekesiz bir şekilde yenmesi taraftarıyız. Hiç kimseye böyle bir fırsat vermeyeceğiz. Yani zamanla bazı şeyler ortaya çıkabilir. Biz bunların önlemini şimdiden almış oluyoruz. Bu farklı bir durum değildir. Gocunacak bir şeyde yok. Bu bizim usulümüz. Herkesin usulü farklı olabilir."
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.