Hava Durumu

MEB'den "Milli Güvenlik" düzenlemesi

İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde öğrencilere, Atatürk ilkelerinin amacını analiz edebilme kazanımları verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2012 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2012 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 MEB'den "Milli Güvenlik" düzenlemesi
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kaldırılan Milli Güvenlik dersinde yer alan bazı konuları, Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi derslerine ekleyerek, programları yeniledi.

Bakanlık, ortaöğretim kurumlarında verilen Milli Güvenlik Bilgisi dersinin 2012-2013 öğretim yılından uygulamadan kaldırılmasını kararlaştırmıştı. Bu derse ait haftalık 1 ders saatinin ise seçmeli ders saatlerine eklenmesi kabul edilmişti.
Bakanlık bünyesinde oluşturulan komisyonca, kaldırılan Milli Güvenlik dersinin öğretim programında yer alan bazı konular, amaçlar ve açıklamalar ortaöğretimde okutulan Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi ile Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersine ilişkilendirilerek, eklemeler yapıldı.

Haftada 2 ders saati verilen Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders programına Milli Güvenlik dersine bağlı olarak yapılan eklemeler daha çok ''Atatürkçülük ve Atatürk İlkeleri'' ünitesiyle gerçekleşti.

Derste öğrencilere, Atatürkçü düşünce sistemini kavrama, Atatürkçülüğün önemini değerlendirebilme, Atatürk ilkelerinin amacını analiz edebilme, Atatürk ilke ve inkılaplarının dayandığı esasları da analiz edebilme kazanımları verilecek.
Atatürk ilkelerine sahip çıkmanın ve devamlılığını sağlamanın gerekliliğini değerlendirebilme kazanımlarının da verileceği derste, Atatürk ilkelerinin her birini analiz edebilme becerisi kazandırılacak.

Laiklik ilkesi analiz edilirken, dini istismar ve taassup konularında Atatürk'ün düşünceleri ele alınacak, sözleri ve görüşlerinden örnekler verilecek.
Programda, ''Milli Mücadelenin Hazırlık Dönemi'' adlı ünite işlenirken ''Ermeniler ve Yunan-Pontus'' ile ilgili konular da yer alacak.

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersi öğretim programı ise haftada 4 ders saati esas alınarak hazırlandı. Milli Güvenlik dersinden eklenen kazanımlara göre ise bu derste öğrenciler Türk dış politikasındaki gelişmeleri açıklamayı öğrenecek. Türkiye'nin Ortadoğu'daki rolü ve izlediği politika ele alınacak, artan terör olayları, Ermeni terör örgütü ASALA'nın faaliyetleri ve Türkiye'nin bu konuda izlediği politikaya değinilecek.

Türk-Yunan ilişkileri; Ege adaları, Kıta sahanlığı ve Kıbrıs meselesi çerçevesinde ele alınacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.