Hava Durumu

Meclis bayram tatiline çıktı

Önceki gece geç saatlerde çalışma sona erip Meclis bayram tatiline girdiğinde vekiller, birbirlerine sarılarak, erken bayramlaşma yaptılar.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2016 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meclis bayram tatiline çıktı
TBMM Genel Kurulu, 10 günlük bayram molası öncesinde gece geç saatlere kadar mesai yaptı. TBMM'nin son haftasında orucun da etkisiyle zaman zaman yorgunluklar ve uykusuzluklar karelere yansıdı. Önceki gece geç saatlerde çalışma sona erip Meclis bayram tatiline girdiğinde vekiller, birbirlerine sarılarak, erken bayramlaşma yaptılar.

37 SAAT ÇALIŞMAK ZORUNDA KALDI

Yüksek yargının yeniden yapılandırılmasına ilişkin tasarı, zaman zaman sert tartışmaların eşliğinde yasalaştı. Genel Kurul, 37 maddelik yasa için 37 saat çalışmak zorunda kaldı. Yasanın görüşmeleri her gün akşam saatlerinde başlayabildi. Muhalefet partilerinin grup önerileri nedeniyle gündem geçmek her zaman kolay olmadı.

UYKUYA YENİK DÜŞTÜLER

Gergin geçen oturumlarda, AKParti'li TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'ın üslubu da görüşmelerin uzamasına neden oldu. Sert tartışmalar ve atışmaların yaşandığı görüşmelerde, gecenin ilerleyen saatlerinde milletvekilleri uykuya yenik düştüler. Milletvekilleri gece geç saatlere kadar süren görüşmelerde, sık sık kulise çıkıp dinlenmeyi, maç izlemeyi veya Meclis'in bahçesinde uzun yürüyüşler yapmayı tercih ettiler.

IŞİD DERGİSİNİ GÖSTERDİ

Bir hafta süren heyecanlı görüşmeler fotoğraf karelerine yansıdı. HDP'nin, Gaziantep'te IŞİD'in faaliyetlerinin açığa çıkarılması ve gerekli tedbirlerin alınması amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesinin Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi sırasında, iktidar ile muhalefet milletvekilleri arasında karşılıklı sert tartışmalar yaşandı. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, kürsüde IŞİD'in yayın organı olan, Türkiye'de hazırlanan ve basılan Konstantiniyye'nin 5. sayısını kürsüde gösterdi.

BASIN KARTIYLA KÜRSÜDE

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın, katıldıkları bir televizyon programı üzerinden demagoji yapmaya çalıştığını ileri sürdü. Yarkadaş, sarı basın kartını göstererek, "Şamil Tayyar'ın Fetullahçı çeteden istihbarat alarak yazdığı kitapları anlatıyordum. O gün cebimde bu basın kartı vardı. O kitapları, Ergenekon ve Balyoz'un nasıl bir yalan olduğunu anlatıyordum. 10 kitap yazdı 10'u da yalan çıktı." dedi.

SIRA ÜZERİNDE KURAN FOTOĞRAFI

Yüksek yargıyı yeniden dizayn eden yasa, uzun tartışmalar sonunda kabul edildi. TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde farklı karaler objektiflere yansıdı. Milletvekili sıralarından birinde, Mustafa Öztürk'ün yazdığı, "KUR'AN-I KERİM MEALİ; Anlam ve Yorum Merkezli Çeviri" isimli kitap dikkat çekti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.