Hava Durumu

Meclis erken açılıyor

TBMM’nin yeni demokratikleşme paketini ele almak üzere Eylül ayı ortasında açılması gündeme geldi.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2013 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2013 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meclis erken açılıyor

TBMM’nin yeni demokratikleşme paketini ele almak üzere 1 Ekim yerine, Eylül ayı ortasında açılması gündeme geldi. Başbakan Erdoğan paketle ilgili çalışmanın tamamlandığını açıkladı. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç da ‘’Eylül’ün ortasında Meclis açılabilir. Öyle bir ihtimal var’’ dedi.

Yeni yargı paketi ile, TCK’nın 314/2. maddesinin, ‘’Örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmayan ve şiddetle bağı tespit edilemeyenler, örgüt üyeliğinden cezalandırılamaz” şeklinde değiştirilmesi amaçlanıyor. Bu düzenleme ile, çok sayıda KCK tutuklusunun yanı sıra, Balyoz ve Ergenekon’dan ceza alanlara da tahliye umudu doğacak.

Yasa maddesi bu biçimde düzenlendiği taktirde, iki davada ‘’Örgüt üyeliği’ suçundan ceza alıp, şiddete karışmayan ve hiyerarşik yapı dışında kalan sanıklar için de, tahliye, ceza indirimi ya da haklarındaki suçlamaların düşmesi gündeme gelecek.

Başbakan Erdoğan Türkmenistan gezisinden dönerken yaptığı açıklamada, ‘’Ben çalışmamı bitirdim. Bu hafta ilgili kurullarda bir görüşme daha yapıp önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Geneliyle duyduğunuz şeyler ama bir iki sürpriz olabilir. Pakette anadilde eğitim yok’’ demişti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.