Hava Durumu

Medvedev başbakan oldu

Rusya'da Dmitri Medvedev'in başbakanlığı, parlamentodan onay aldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2012 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2012 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Medvedev başbakan oldu
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, dün Kremlin'e çıkmasının ardından başbakan olarak Duma'ya önerdiği Dmitri Medvedev, bugün parlamentoda yapılan oylama ile başbakanlık görevine getirildi. Medvedev'in başbakanlığına iktidar partisi Birleşik Rusya ve aşırı sağcı Vladimir Jirinovski'nin partisi Liberal Demokratlar tam destek verirken; yapılan oylamada 299 'evet' oyuna karşın 144 'hayır' oyu kullanıldı. Devlet Başkanı Vladimir Putin, 266 oy sınırını geçen Medvedev, Duma'da gerçekleştirilen oturumdaparlamenterlerden destek istedi.

Putin, burada yaptığı konuşmada, "Sayın Medvedev'in, ülkenin gelişimi için önemli reformları başlatan tecrübeli bir politikacı olduğunu biliyoruz. Biz onun vatanını seven birisi olarak biliyoruz. Ben onun azmi, siyasi ve yöneticilik deneyimi ile en zor işleri bile çözeceğinden kuşku duymuyorum" dedi.

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev de yaptığı açıklamada, "Vatandaşlardan ve uzmanlardan oluşan bir topluluğun yalnızca önemli devlet kararlarının hazırlanmasında değil aynı zamanda bu kararların uygulamamasını izlemek için de bir fırsat verilmesi gerekmektedir. Tarımsal üretimin desteklenmesi ve temel tarım ürünlerinin fiyatlarının büyümesini engelleyici önlemler almamız gerekir" dedi.

Yeni hükümetin daha önce kabul edilen modernizasyon hedeflerinin başarıyla tamamlanması için aralıksız çalışmalara devam edeceğini vurgulayan Medvedev ayrıca, "Eski çalışmaları başarıyla tamamlayarak her şeyin yeniden sıfırdan başlamasına yol vermemeliyiz. Bunun için devlet rotasında süreklilik ve istikrar çok önemli. Biz ancak bu şekilde sosyal adaletin, güvenliğin, iş dünyasının önünün açıldığı güçlü bir devlet kurabiliriz" dedi. Devlet Başkanlığı döneminde de aynı hedefler için çalıştığını vurgulayanMedvedev, küresel krize rağmen önemli başarılar sağlandığını ve sosyal yükümlülükleri bundan sonra da yerine getirmeye devam etmekte kararlı olduklarını ifade etti.

Vatandaşların siyasal hayatta daha aktif rol almasını desteklediğini de ifade eden Medvedev, "İktidarın kendisinin diyalog ve işbirliği için daha açık olması da oldukça önemli. İnsanlarla temas halinde olmayan bir hükümet etkili çalışamaz. Tüm siyasi gruplarla ortak tarafımız ise hukuka saygı ve Rusya'ya olan sevgimiz olmalı" dedi.

Putin'in yeniden Devlet Başkanı görevine seçilmesinden duyduğu mutluluğu da dile getiren Medvedev, "Putin'e Rusya Devlet Başkanı görevinde ülkemiz ve insanlarımız için çalışmalarında başarılar dilerim" dedi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.