Hava Durumu

Mehmet Ali Birand öldürüldü mü?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Mehmet Ali Birand'ın ölümündeki sır perdesinin peşini bırakmadı.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2013 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2013 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mehmet Ali Birand öldürüldü mü?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Mehmet Ali Birand'ın ölümündeki sır perdesinin peşini bırakmadı.

Milletvekili Lütfü Türkkan, Birand’ın ölüm tarihine kadar hakkında yakalama kararı bulunan Ali ve Ömer Karacan kardeşlerle ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler’e şu soruyu sordu;

“Birand’ın öldüğü aynı gün Karacan kardeşlerin avukatından açıklama ve belge geldi; “Haklarındaki yakalama kararı 17 Ocak 2013 günü kaldırılmıştır. Yani yakalamalar Birand'ın öldüğü gün, üstelik savcılığa ifade bile vermeden kaldırılmıştı. Hastane kaynaklarından edinilen bilgiye göre, usta gazeteci 17 Ocak 01.00’da hayatını kaybetmişti. Yani girdiği ameliyattan hiç çıkmamıştı. Ancak ölümü açıklanmadı. Yaşam ünitesine bağlandığı söylendi. Ve aynı günün akşamında saat 17.30 ‘da ölümü açıklandı.”

Türkkan şöyle devam etti :

“İnternet sitesindeki diğer iddialar: Yurt dışına apar topar kaçan Karacan kardeşlerin Türkiye'deki paraları ve değerli mülkleri giderken emanet ettikleri kişi enişteleri Mehmet Ali Birand mıydı? Birand'ın öldüğü ama ölümünün açıklanmadığı saatlerde devir teslim mi yapıldı? Üstüne üstlük birkaç saat içinde hukuk dışı bir şekilde ‘Yakalanma kararlarını kaldırın’, talimatını veren Hükümet yetkilisinin de bu devir teslimde payı var mı?”

 

Milletvekili Türkkan sorularını önergesinde şöyle sıralıyor.

1- Cenaze töreninde aranan iki kişi Ali ve Ömer Karacan kardeşlerin (M.Ali Birand'ın kayınbiraderleri ) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le beraber fotoğrafları yayınlandı. Aynı gün Karacan kardeşlerin avukatından açıklama ve belge geldiği, haklarındaki yakalama kararının 17 Ocak 2013 günü kaldırıldığı, iddiaları doğru mudur?

Bu iddia doğru ise; Haklarında yakalama kararı olan Ali ve Ömer Karacan kardeşlerin 17 Ocak 2013 günü yasakları kim tarafından ve hangi gerekçe ile kaldırılmıştır?

2- Yurt dışına apar topar kaçan Karacan kardeşlerin, Türkiye'deki paralarını ve değerli mülkleri giderken emanet ettikleri kişinin de enişteleri Mehmet Ali Birand olduğu ve Birand'ın ölümünün açıklanmadığı saatlerde devir teslim yapıldığı, iddiaları doğru mudur?

Bu iddialar doğru değilse; Mehmet Ali Birand’ın gerçek vefat saati kaçtır? O tarihte Merhum Birand adına devir teslim işlemleri yapılıp yapılmadığını tapu ve noter kayıtlarından öğrenmek mümkün müdür? Bu konularda kamuoyunu bilgilendirici açıklamalarınız olacak mıdır?

(Medya Radar)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.