Hava Durumu

Mehmetçiğe Uludağ görevinde takdir

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, kış sezonunda jandarmanın 315 yaralanma, 53 kaybolma, 17 trafik kazası ve 348 asayiş olayına müdahale ettiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2012 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2012 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mehmetçiğe Uludağ görevinde takdir
Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, kış sezonunun kapanışı dolayısıyla Uludağ'da görevli Jandarma personelinin katılımıyla düzenlenen yemeğe katıldı.



"Takdire layık bir durum"

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Uludağ'da, İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli personelin, 2011-2012 dönemi kış sezonunda Uludağ'a gelen vatandaşların, yol güvenliği ve yardımı, kaza ve yaralanma olayları ile özellikle kaybolma olaylarında özveriyle çalışmasının takdire layık bir durum olduğunu söyledi.

Uludağ'da kış sezonunda hiçbir üzücü olayın meydana gelmediğini ve jandarma açısından başarılı bir sezonun geride kaldığını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

412 şahsın ilk yardımları jandarma tarafından yapıldı

''Olayların olmasını engellemek esas olup, bu mantıkla her türlü önleyici faaliyete rağmen Uludağ'da 2011-2012 yılı kış sezonunda jandarma tarafından 315 yaralanma, 53 kaybolma, 17 trafik kazası ve 348 asayiş olayına müdahale edilmiştir. Bu olaylarda yaralanan toplam 412 şahsın ilk yardımları jandarma tarafından yapılarak sağlık merkezlerine sevki yapılmıştır.''


Jandarma personelinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da verilen her türlü görevi kanun ve yasalar çerçevesinde vatandaşa hizmet bilinciyle yaptığını anlatan Yılmaz, bu tür etkinliklerin personele moral kazandırmanın yanında bir tür öz eleştiri yaparak bir sonraki yıl alınacak tedbirlerle hataların tekrarlanmamasını amaçladığını kaydetti.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.