Hava Durumu

Mehmetçik Afrin kent merkezini kuşattı

Zeytin Dalı Harekatı'nın 53. gününde Afrin kent merkezi kuşatıldı, kritik öneme sahip bölgeler ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2018 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2018 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mehmetçik Afrin kent merkezini kuşattı

TSK tarafından 20 Ocak'ta, Türkiye'nin sınır hattı ile bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması, bölge halkının, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılması amacıyla Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlere yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nda 53'üncü güne girildi. TSK ve Mehmetçik, Afrin kent merkezini kuşattı.

AFRİN KENT MERKEZİ KUŞATILDI

TSK'dan yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 12 Mart 2018 tarihinden itibaren Afrin kent merkezi kuşatıldı." denildi.

TERÖRİSTLERİN SİVİLLERİN ÇIKIŞINI ENGELLEDİĞİ NOKTAYA 5 KİLOMETRE KALDI

Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin'i kuşatırken bir yandan da sivillerin tahliye edilmesi için koridor açmaya çalışıyor. Dün çok sayıda sivil Afrin'i terke etmek isterken, PYD/PKK'lı teröristlerin engellemesi ile karşılaştı. Teröristlerin müdahaleleri AA tarafından görüntülenmişti. TSK ve ÖSO sivillerin çıkış yapmaya çalıştığı Zahra bölgesine doğru ilerleyişini sürdürüyor. Habertürk TV'den Osman Girgin'in aktardığına göre; Zahra'ya 5 kilometre kaldı.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 3 BİN 393

Genelkurmay Başkanlığı'nca terör örgütü hedeflerinin kara ve hava operasyonlarıyla imha edilmesi ile sürdürülen harekatın başından bu yana 46'sı son 24 saatte olmak üzere, toplam 3 bin 393 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

DÜN 12 KÖY TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

TSK ve ÖSO Afrin'e bağlı Kibar, Zındıkan, Kile, Gümüşburç, Celeme, Hapol, Berlane Kuy, Küçük Karkin, Kızılbaş, İskan, Başilhaya ve Kutanlı köylerini teröristlerden temizledi. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 217 noktanın teröristlerden temizlendiğini açıkladı. Afrin'de 1100 kilometrelik alanda hakimiyet sağlandı.

50 MAYINA DAYANIKLI KİRPİ AFRİN'E GÖNDERİLDİ

Zeytin Dalı Hareketi 52'inci gününde Afrin kent merkezinin kuşatması için Fırat Kalkanı bölgesinden 50 araçlık mayına dayanıklı kirpi Suriye'ye sevk edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.