Hava Durumu

Mehter Takımı Hong Kong’u fethetti

Bursa Mehter Takımı, Hong Kong’ta muhteşem bir konsere imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2012 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2012 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mehter Takımı Hong Kong’u fethetti

Hong Kong’un İngiltere’den ayrılarak Çin’e bağlanmasının 15. yıldönümü sebebiyle bu yıl ilk defa düzenlenen Askeri Bandolar Festivaline davet edilen Bursa Mehter Takımı gönülleri fethederek yurda döndü.

22-24 Haziran 2012 tarihlerinde düzenlenen festivale Türkiye’den Bursa Mehter Takımı haricinde A.B.D, Rusya, Avustralya, İskoçya ile Çin ve Hong Kong’dan toplam 12 bando katıldı. 10 bin kişilik Hong Kong Coliseum’da Tahtakıran Kılıç-Kalkan ekibinin de eşlik ettiği Bursa Mehter Takımı’nın gösterilerine olağanüstü ilgi gösteren Hong Konglu vatandaşlar, mehter takımını alkış yağmuruna tuttu. Vakur duruşları, renkli kostümleri, farklı enstrüman ve yürüyüşleri ile en fazla ilgi gören ekiplerin başında gelen Bursa Mehter Takımı ve kılıç kalkan ekibi üyeleri ile Hong Konglular fotoğraf çektirmek için adeta yarıştılar.

Mehter Takımı Başkanı Mesut Özkeser ile Kılıç-Kalkan Başkanı Metin Dikerel de ekiplerimizi kutlayarak hediyeler veren Festival Komitesi Başkanı Yu Hai’e Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına Bursa’yı tanıtan çeşitli hediyeler takdim etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.