Hava Durumu

Memurlar Bursa'da greve gidiyor

Hükumet ile yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde istedikleri maaş zammını alamayan memurlar yarın iş bırakma eylemine gidiyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2012 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2012 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Memurlar Bursa'da greve gidiyor

Bursa'da, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Türkiye Kamu Sen Bursa il temsilcisi Selçuk Türkoğlu, "Yarın ülke genelinde ve bütün hizmet kurumlarında grev kararı alınmıştır.


18 ay boyunca beklenen toplu sözleşme süreci dün gece sona ermiş ve yine hükümet tavrını küresel güçlerden ve zenginden yana kullanmıştır, iki buçuk milyon memur ve 1.8 milyon emekli ile ailelerini düşündüğümüzde ülkemizin 20 milyonluk kesimini hükümet yok saymıştır. Hükümetin sunduğu zam değil resmen yüzdelik sadakadır. Kamu oyunu aylardır müjde alacağız diye oyalayan, kandıran yandaş sendikayı bile şaşırtmıştır. Bu teklif yokluğa ve yoksulluğa mahkum etme teklifidir ve memurların iş bırakmasını zorunlu kılan bir teklifidir" dedi.


KESK Bursa Şubesi Platformu dönem sözcüsü Hasan özaydın ise, "Biz kamu emekçileri olarak bugüne kadar fazlasıyla fedakarlıkta bulunduk, ancak karşılığını hiç bir zaman alamadık. Açlık sınırında yaşamaya terk edildik. Her fırsatta ekonomik büyüme rakamları ile övünen hükümetten fedakarlık istemiyoruz, alın terimiz ve emeğimizin karşılığını istiyoruz.


Başbakanın grev yasaktır açıklaması doğru bir karar değildir; bu bizim hakkımızdır. Yıllardır kullanıyoruz ve kullanmaya da devam edeceğiz. Çarşamba günü çocuklarınızı okula göndermeyin, çünkü öğretmenler iş bırakıyor. Acil dışında hastanelere gitmeyin, sağlıkçılar iş bırakıyor. Bir günlüğüne kamudaki işlerinizi tehir edin. Çünkü memurlar eylemde" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.