Hava Durumu

Memurlara yılbaşı uyarısı

Memurlara yılbaşı için 'hediye' uyarısı...

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2013 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2013 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Memurlara yılbaşı uyarısı

Kayseri Valiliği, etik tartışmalara yol açtığı gerekçesiyle memurların yılbaşı hediyesi kabul edemeyeceklerini belirterek, uyarıda bulundu.
 
2 YIL ÖNCE GENELGE ÇIKTI
 
Vali Orhan Düzgün imzasıyla memurlara yapılan duyuruda, Başbakanlık Etik Kurulunun iki yıl önce yayımlanan genelgeden söz edilerek, memurların yılbaşında hediye almaları yasaklandı. Valilik duyurusunda şöyle denildi:
 
"Yılbaşı öncesi kamu görevlilerine verilen hediyeler, kamuoyu nezdinde etik tartışmalara yol açmakta, kamu yönetimi ve yöneticilerine duyulan itibar ve güvenin sarsılmasına neden olmaktadır. Bu nedenle 2011 yılında Başbakanlık Etik Kurulu tarafından yayımlanan genelgenin tekrar hatırlatılması valiliğimizce gerekli görülmüştür.
 
Buna göre, yılbaşı münasebetiyle valilik başta olmak üzere kamu kurumlarında hediye kabul edilmeyecektir. Yılbaşı hediyesi amacıyla bütçe ayırmış olan kişi ve kuruluşlar, arzu ederlerse bu hediyelerini ihtiyaç sahibi aile ve öğrencilere dağıtılmak üzere valilik ve kaymakamlıklar bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına tutanakla teslim edebilirler. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.